La disputa entre PSC i ERC es trasllada al districte de Sants-Motjuïc

14 F al districte de Sants-Montjuïc i a La Marina

El PSC ha sigut la força política més votada al districte de Sants-Montjuïc. Quasi empatada i separada només per 1 punt, es troba ERC. Junts i En comú s’alcen com la tercera i quarta formació més escollides. Contràriament a la tendència general de tot Catalunya, la quarta força més votada al districte no ha sigut VOX sinó En Comú, seguit de la CUP. El partit d’extrema dreta queda relegat a sisena posició molt seguit per Ciutadans. Destaca l’augment de vots als socialistes i la gran baixada dels taronges. Així doncs al barri el vot a partits d’esquerres (PSC, ERC, ECP i CUP ) suma en total un 63 per cent. 

En el cas del barri de La Marina, tal com podem veure en el gràfic a continuació, el PSC ha sigut el clar guanyador, aconseguint el doble de vots que ERC qui, mirant els números de les darreres eleccions ha baixat un 2%. En tercera posició es troben els comuns i, molt a prop, VOX.

Torna a destacar la davallada de suport a Ciutadans que ha baixat de la primera posició amb un 34,95% de vots en les darreres eleccions fins a poc més del 6,5%. Junts puja menys d’un 1% i la CUP aconsegueix arribar al 3,45% dels vots.

Els barris de Sants i Poble Sec presenten números molt semblants entre les tres forces principals: PSC, ERC i Junts, amb prioritats diferents. Tal i com podem apreciar als gràfics creats per La Marina, a Sants el clar guanyador han sigut els d’esquerra, seguits per Junts i PSC. A més, la CUP supera els 7 punts que ja va aconseguir en els comicis del 2017 i se situa per davant de VOX.

D’altra banda, els votants de Poble sec atorguen més poder a Junts i als comuns, passant per davant de VOX. Respecte a la resta de partits, ambdós barris han seguit una línia semblant als resultats del barri de La Marina.

Els altres barris del districte han quedat així:

 

 

 

 

 

 

 

A Font de la Guatlla i a Sants-Badal, els resultats són pràcticament similars, l’únic detall que podríem accentuar és que la formació d’Aragonès té més suport a la zona de Sants Badal. Al barri de la Bordeta, igual que ha passat amb el barri de Sants, els d’esquerra han quedat en primera posició, seguit dels socialistes i una mica més endarrerits, JuntsxCat. Els partits d’En Comú i la CUP continuen sent forces significatives als barris i només a Hostafrancs, Ciutadans supera a VOX.

Comença ara el “ball” de negociacions entre independentistes i la possibilitat de formar un govern d’esquerres. A més, els partits independentistes hauran de consensuar l’estratègia a seguir juntament amb la possibilitat d’apostar pel diàleg abans de forçar el referèndum pactat. l’espera queda veure quina de les possibles combinacions serà la guanyadora.

Pots consultar tots els resultats barri a barri al següent mapa interactiu: 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.