Confirmada la construcció de dos centres penitenciaris a la Zona Franca

Les presons de dones de Wad-Ras i la de règim obert de la Trinitat Vella es traslladaran a La Zona Franca, així ho ha anunciat avui el govern de la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona confirmant la construcció definitiva de dos centres penitenciaris als solars de la Zona Franca del carrer A i el carrer E.

El nou calendari contempla que la nova presó de règim obert estarà finalitzada el 2025, mentre que la de dones finalitzaria el 2027. El president en funcions, Pere Aragonès, la consellera de Justícia en funcions, Esther Capella, i la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz han visitat avui els terrenys i han afirmat que la decisió tirarà endavant Sanz ha comentat que “això va de debò” i Aragonès que és un “calendari real”.

El nou centre penitenciari en règim obert tindrà capacitat per a 800 interns i costarà 34 M €, al qual se li han sumat el cost de descontaminació de les terres. La nova presó de dones tindrà capacitat per a 600 persones i Justícia invertirà 65 M €.

La construcció d’aquests recintes fa temps que ha estat sonant entre els veïns i veïnes de La Marina, d’ençà que es va firmar l’acord el 2017. No ha estat fins ara, però que Ajuntament i Generalitat han pactat el calendari definitiu. Pel que fa als terrenys dins la ciutat que ara ocupen els dos centres, el de Wad-Ras al districte de Sant Martí, es destinarà a equipaments d’ús veïnal i el del centre de règim obert de la Trinitat Vella es destinarà a la construcció d’habitatge públic.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.