El calaix de formigó de Sants es convertirà en una zona verda

 

ANNA RABASSÓ//

El calaix de formigó que cobreix les vies de tren a Sants li queda poc per convertir-se en una rambla verda. L’any 2005 es van soterrar les vies de tren que van des de Sants fins a Riera Blanca amb un calaix d’un recorregut de 700 metres.

Després de les protestes dels veïns -primer per la gran contaminació acústica que produïa la zona i més tard per les obres mal acabades de cobriment, ara, quasi 10 anys més tard, l’Ajuntament de Barcelona ha tret a concurs la urbanització del calaix ferroviari per convertir-lo en una zona verda.

En concret, en tot el calaix, s’hi construirà unes grades i una pèrgola, una biblioparc i un xiringuito amb zona infantil. A més els accessos es facilitaran mitjançant rampes, escales mecàniques i ascensors perquè tots els veïns puguin gaudir de l’espai.

Les obres duraran un total de 23 mesos i canviaran tot el degradat de la zona que ha fet perdre el teixit comercial, convertint aquest passeig en un dels més llargs del món. L’any 2011 quan es van començar les obres d’urbanització de la zona el regidor del districte, Jordi Martí, va assegurar que aquesta rambla verda seria “l’enveja de la ciutat”.

Fotografia: El Periódico

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.