Taller de ràdio

Ràdio a les escoles és un projecte que apropa el món de la ràdio i les eines pròpies d’aquest mitjà de comunicació als nens i nenes de les escoles, amb l’objectiu d’introduir-los en el coneixement del llenguatge radiofònic i reforçar les seves pròpies eines per a la millora de l’expressió oral, el llenguatge corporal, la cohesió de grup i la confiança en sí mateixos. De la mateixa manera, és transversal a tot el projecte la potenciació de la participació i la mirada crítica envers els temes que els envolten i els interessen.

Consisteix a produir i gravar programes de ràdio, fent tot el procès creatiu, sense excloure cap alumne (notícia, entrevista, publicitat i ràdio-formula), emetre-ho per l’emissora local i fer un acte públic de presentació on coincideixen estudiants, famílies i docents dels diversos centres escolars, amb la idea de contribuir a cohesionar la comunitat educativa de la zona on treballem.

Objectius

És vol introduir o reforçar el coneixement dels infants del llenguatge radiofònic, i mitjançant diferents dinàmiques de grups, incidir en el reforçament d’eines per a la millora de l’expressió oral, el llenguatge corporal, la cohesió de grup i la confiança en sí mateixos. De la mateixa manera, és transversal a tot el projecte la potenciació de la participació i la mirada crítica envers els temes que els envolten i els interessen.

Com a objectiu concret és pretén familiaritzar els infants amb el món dels mitjans de comunicació, concretament amb la ràdio, fent tallers de ràdio i de reporters escolars que desemboquin en l’elaboració d’un programa radiofònic, i d’un radioteatre,  que esdevingui en una presentació oberta al públic, a més de tres debats interescolars.

 

Ràdio a les escoles és un projecte de l’Associació de Mitjans de Comunicació Local en col·laboració amb Pla de Barris de la Marina.