LA MARINA: PREMSA
Amb una tirada de 6.000 exemplars, és el periòdic gratuït de referència dels barris de la Marina. S’edita mensualment des de l’any 1994 i s’ha convertit en un referent informatiu al districte de Sants-Montjuïc i la ciutat de Barcelona. La publicació ha esdevingut un punt clau en la vertebració del territori sent un punt de trobada amb el teixit associatiu, els ciutadans i les administracions.
LA MARINA: 102.5 FM
Des de l’any 1988 és un referent informatiu al districte de Sants-Montjuïc i la ciutat de Barcelona.
L’emissora ha esdevingut un punt clau en la vertebració del territori sent un punt de trobada amb el teixit associatiu, els ciutadans i les administracions.
Ofereix una programació que combina els èxits musicals amb espais informatius i de proximitat. Emet al 102.5 FM i té una audiència potencial de 1.654.738 habitants (Estudi Vives Radio SBA), ja que cobreix el 80% de Barcelona, l’Hospitalet i localitats del Baix Llobregat com El Prat, Viladecans, Sant Boi, Cornellà o Castelldefels.
LA MARINA: .CAT
La versió digital del mitjà té nom propi a la xarxa. Els mateixos continguts són traslladats al portal de notícies, que es manté actualitzat a l’instant. El web també ofereix informació sobre el mitjà i la possibilitat d’escoltar els programes de ràdio o consultar l’hemeroteca de la publicació escrita.
L’ASSOCIACIÓ: AMCL
L’Associació de Mitjans de Comunicació Local és una organització constituïda com a entitat sense ànim de lucre que treballa des de 1988 en l’àmbit de la comunicació de proximitat al districte de Sants-Montjuïc de Barcelona. Regulada per la Llei d’Associacions de 1997, l’AMCL apareix vinculada al moviment cívic, com una experiència local de comunicació de proximitat.
Els seus orígens es remunten a l’any 1988 quan l’Associació de Veïns del barri del Polvorí (a la Marina) decideix crear un taller de ràdio, que sota la denominació de Ràdio Zona Franca, s’adreça principalment a joves amb risc d’exclusió social (problemes de drogoaddicció, adaptació escolar, etc).
La seva activitat se centra en la gestió del mitjà de comunicació local al territori La Marina, en les seves versions premsa, ràdio i web. L’AMCL també desenvolupa iniciatives de formació (AMCL Formació), de promoció de l’emprenedoria (AMCL Lab) i projectes de defensa dels drets humans i foment del voluntariat, amb especial atenció als col·lectius en risc d’exclusió (immigrants, persones d’ètnia gitana, discapacitats, joves, gent gran i dones, entre d’altres).
Igualment, l’AMCL treballa en favor de la cohesió territorial fomentant la participació ciutadana en complicitat amb el teixit associatiu dels diferents barris de Sants-Montjuïc.
Tanmateix, l’AMCL manté acords de col·laboració amb diverses entitats a nivell de ciutat i de país, com són el Consell d’Associacions de Barcelona, la Taula de Comunicació (entitat fundada per l’AMCL -juntament amb Diomira- i que treballa des de l’any 2000 defensant i promovent els mitjans de comunicació de proximitat i associatius), la Federació de Mitjans de Comunicació Locals de Catalunya (amb La Marina FM com a emissora federada) i l’Associació Catalana de Premsa Gratuïta i Mitjans Digitals (amb la publicació La Marina com a mitjà adscrit).