Text: Juan Bibian
Ahir vaig poder veure, al Cine Baix de Sant Feliu de Llobregat, per fi, el documental del meu col·lega i amic Hilari M.Pellicé: "Pasolini a Barcelona" . Per raons de salut no ho vaig poder fer en el seu moment i tampoc seguir col·laborant en el Grup Pasolini .
A ell ja l’he felicitat i comentat en persona...
Segona etapa de #LaTravessa
«L’Empordà és una vasta comarca natural posada al peu de les Alberes, els contraforts més orientals del Pirineu. Geogràficament parlant, forma una de les poques planes autèntiques que es possible de trobar en el territori del Principat Catalunya és un país sever, muntanyós, fragorós i aspre.Josep Pla. Guia de Catalunya. Edicions Destino, Barcelona, 1971
Però, molt...
Primera etapa de #LaTravessa
Em dic Rubén Cruz i he decidit acompanyar en Jordi Turull en la seva Travessa per la Llibertat. La iniciativa del Jordi és oberta als cossos i als esperits que la considerem ben nostra, com nostre ha estat el desig expressat a les urnes 'de la sorpresa’, i nostres l’angoixa per la repressió desfermada per l'espanyolisme...
Societat
Trobades amb el veïnat per recollir queixes i incidir en la millora del Servei de Neteja
Redacció - 0
El passat 8 de juny va tenir lloc el Consell de barri de La Marina de Port i La Marina del Prat Vermell, que per primer cop des de la pandèmia va celebrar-se de manera semipresencial a la sala Pepita Casanellas. L'acte va començar amb un petit resum del regidor del Districte, Marc Serra, qui va repassar la tendència...
«¿Será la pirámide de Can Sabaté la entrada secreta a ese laberinto de pasillos y recuerdos?»
Así acaba el artículo dedicado a Can Sabaté en el primer número de la Guia La Marina, que hace referencia a las leyendas sobre el origen del parque de la calle Mineria, 18. La arquitecta paisajística Imma Jansana (Barcelona, 1954), que diseñó el enclave...
Andrea Bello
El Centre d’Atenció Integral de Cal Sèbio, CAI, per les seves sigles, està un pas més a prop de fer-se realitat amb l’inici de les obres previst per aquesta primera setmana de juliol. Tindran una durada de 16 mesos, és a dir que ens haurem d’esperar fins a principis del 2023, amb sort, per veure l’edifici enllestit i...
El Consorci de la Zona Franca
Servihabitat renova la seva aposta per BNEW i repeteix com a patrocinador principal en aquesta segona edició
Redacció - 0
La Barcelona New Economy Week (BNEW) connectarà 10 esdeveniments globals, incorporant cinc noves àrees (Mobility, Sustaibability, Science i City) a les ja presents el 2020 (Logistics, Digital Industry, Ecommerce, Economic Zones y Real Estate).
El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) ha signat per segon any consecutiu un acord amb Servihabitat, servicer multiclient i multiproducte de referència en...
La boca suposa una de les principals vies d'entrada de SARS-CoV-2 (COVID-19). Aquest virus es transmet principalment en les gotículas de saliva que s'expulsen quan una persona infectada parla, tus, esternuda, etc. En la cavitat bucal es troba un alt número dels receptors específics als quals s'uneix el SARS-CoV-2. No sols això, sinó que durant els 10 primers dies de la...
El cine Capri que se ubicaba en la calle Foneria, 29, un edificio actualmente cerrado, estuvo a punto de no ser construido en esta ubicación, su promotor Anastasio Valdaura lo quiso construir en lo que hoy es la plaça Marina, entonces un solar. En el año 1955 debido a problemas de afectaciones en el terreno motivados por la urbanización...
S'acaba el curs escolar i amb ell arriben les esperades pels infants, i temudes pels pares i mares: les vacances d'estiu! Comença el pelegrinatge de nens/es a casa dels avis i familiars, alguns, amb sort, aniran a casals d'estiu. És el moment en què ens recordem de la feina que fan els professionals de l'ensenyança. Arribats a aquest punt...
Brazo gitano - manga gitana - relleno de leche condensada cocida
RECETA
12 Huevos
240gr. de harina
180 gr. de azúcar
16 gr. de impulsor o levadura Royal
Separar las claras y montar a punto de nieve, echar el azúcar poco a poco, mezclar las yemas, echar la harina junto con el impulsor Royal, mezclar con cuidado en marcha lenta, untar el molde con mantequilla...