L’esperit solidari de les costureres de Can Clos

Si per alguna cosa destaca el barri de Can Clos és per la solidaritat dels seus veïns i veïnes, fet que demostren dia a dia. Aquesta vegada, les protagonistes han estat les senyores del barri, participants en els tallers de costura que ofereix l’Associació de veïns i veïnes de Can Clos.

El passat dimarts, 16 de novembre, es va realitzar l’última classe dels tallers de costura emmarcada dins del projecte “Corazones Solidarios”. Totes les peces confeccionades aniran destinades a la gent sense llar del barri i dels voltants.

Durant la jornada, es van recomptar les peces confeccionades i les participants es van animar a fer una desfilada i lluir-les amb música de fons, que amenitzava l’ambient. La setmana vinent, les empaquetaran i repartiran a persones que, malauradament, es troben en una situació de sensellarisme.

La Rosalía Fernández, presidenta de l’Associació de veïns i veïnes, valora molt positivament la solidaritat i assegura que “moltes de les participants habitualment feinegen a casa i han decidit bolcar-se en aquest taller”. A més, es mostra orgullosa, “m’agradaria valorar la feina solidària i l’actitud d’empatia  de totes aquestes dones”. El taller també ha servit per atreure i implicar persones que fins ara no participaven d’altres activitats, “ens ho vam passar genial i va estar molt divertit”.

Tot i que l’activitat s’ha dut a terme a Can Clos, cal destacar que l’acció solidària de l’Associació trenca fronteres veïnals i tothom que hi vulgui participar està convidat a fer-ho. De fet, ja en són vàries les peces que han rebut des de diferents punts de Barcelona.

Si més no, el que queda clar és que, passin els anys que passin, Can Clos manté un tret que sempre l’ha caracteritzat, la solidaritat. I, aquesta última, ha estat només una de les moltes iniciatives solidàries que des de l’Associació de veïns i veïnes impulsen i organitzen.

Marta Campos

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.