Tupper Sex feminista contra la violència sexual

Olatz Pérez

Aquest dilluns, el barri de La Marina ha tornat a celebrar un acte per la commemoració del Dia Contra la Violència de Gènere. El Tupper Sex La Marina ha centrat una xerrada en resposta a la violència sexual al Centre Cívic La Cadena.

L’acte ha estat coordinat per Les Joves del Centre Cultural Estrelles Altes amb l’objectiu de lluitar contra la violència sexual a través de l’educació sexual. La jornada s’ha iniciat amb la lectura d’un manifest sobre la violència sexual a la dona a través dels prejudicis que pateixen on la seva veracitat es posa en tela de judici. La pornografia versus la realitat o el patriarcat han estat alguns dels tòpics que també s’han posat a debat.

El públic ha estat convidat a definir amb una paraula la violència sexual, un exercici que tot i que en un moment ha estat complicat de pensar, ha posat sobre la taula molts temes rellevants que s’han pogut debatre en un ambient receptiu i acollidor. També hi ha hagut un racó pels jocs on s’ha convidat a les presents a agafar una joguina sexual per tal d’explicar com funcionen i convidar a les assistents a descobrir la seva sexualitat per fomentar l’educació sexual en les dones. En acabar, han fet un tastet sobre els productes que distribueixen a través del portal web www.correveydildo.com.

Aquesta és només una de les activitats que es duran a terme aquest mes al barri en commemoració del Dia Contra la Violència de Gènere.

  • Dimecres 24 de novembre, a les 18 h: Xerrada de visibilització de les violències masclistes a la Sala Pepita Casanellas. Organitza: Pla Desenvolupament Comunitari La Marina.
  • Dimecres, 24 de novembre, a les 18 h: Xerrada sobre violència obstètrica i ginecològica a l’Ateneu Popular l’Engranatge. A càrrec de Dona Llum, amb pica-pìca a càrrec de la Taula de Dones de la Marina.
  • Dimecres 24 de novembre, a les 20 h: Encartellada pel 25N a la plaça del Metro. Organitza: Pla Desenvolupament Comunitari de La Marina.
  • Dijous 25 de novembre, a les 18 h: Acte contra les violències masclistes amb lectura del nom de les dones assassinades i cant coral, a la plaça del Metro. Organitza: Taula de Dones de la Marina.
  • Del 24 de novembre al 7 de gener: 25N: Art contra les violències masclistes. Exposició col·lectiva de dones menors de 30 anys de qualsevol disciplina artística a l’Espai Jove La Bàscula. Organitzen: Espai Jove La Bàscula, APC La Marina, Punt Infojove de Sants-Montjuïc, Taula de dones de la Marina, Aquí T’Escoltem, Espai Química Joves.
  • Dissabte 27 de novembre: Desconstruim els mites de l’amor romàntic on revisaran les bases de l’amor romàntic a través de diverses activitats. Organitza: Joves Estrelles Altes.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.