La Marina se situa com un dels barris amb menor impacte econòmic del litoral

Carrer Mecànica Foto: Sara Valero.

La Marina és un dels barris de la ciutat que genera menor impacte econòmic sobre el VAB (Valor Afegit Brut) del litoral, és a dir, sobre el valor del conjunt de bens i serveis que es produeixen  durant un període de temps, descomptant els impostos indirectes i els consums intermedis.

Segons recull un diagnosi fet per l’Ajuntament de Barcelona, La Marina de Port, tot i que compta amb una població de 30.397 habitants, representa només un 3,5% del VAB. El desequilibri entre habitants i llocs de treball (10.007) indica que el barri té una important funció dormitori i una molt baixa capacitat de retenció de la seva població ocupada.

Pel que fa a La Marina del Prat Vermell, el seu impacte econòmic és molt baix també, amb una representació de 4,6% del VAB total. El seus menys de 1.000 habitats se situen en el segment de renda molt baixa, amb una taxa d’atur del 20%.

Font: Ajuntament de Barcelona

Junt amb aquest impacte econòmic molt reduït, el diagnosi de l’Ajuntament també recull els problemes de comunicació que té La Marina amb la resta de barris del centre de Barcelona, on la freqüència de autobusos i el nombre de estacions de metro és més alta.

Aquest diagnosi forma part del Pla Estratègic dels Espais Litorals de la Ciutat que, amb l’objectiu d’aconseguir un àmbit habitable i ciutadà, una economia arrelada i social i un ambient sostenible, serveix com a marc per prendre mesures com la millora del diàleg amb els agents socials i econòmics o la identificació dels espais més ocupats i infrautilitzats per promoure un equilibri territorial.

Per arribar a aquests objectius, l’Ajuntament ha obert un procés participatiu que ha comptat amb la celebració d’un fòrum al desembre i de sis tallers durant els mesos de gener i febrer.

El seguiment d’aquest Pla és presentarà aquest dimecres al Consell del Barri de La Marina que se celebrarà a la sala Pepita Casanellas (Passeig Zona Franca, 185) a les 18:00.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.