De cara a les eleccions municipals. Entrevista a María José Lecha, candidata de la CUP

Quines propostes té la CUP pel districte de Sants-Montjuïc i més en particular pel barri de la Marina?

Un barri al servei del veïnat, prioritzant l’obertura de les tres parades del metro i no permetent que n’hi passi cap que no s’hi aturi. Investigar les pressions perquè al CAP Marina s’hagin substituït els fàrmacs d’acció prolongada pels de rescat, el seu sospitosament baix índex de receptes prescrites i una despesa per usuari molt per sota de la mitjana. També que almenys un dels CAP obri les nits i els caps de setmana. Impulsar mesures de promoció i bonificacions pel petit comerç de proximitat. Tancar el Centre d’Internament d’Estrangers Zona Franca, i, enlloc d’inaugurar presons o pistes d’esquí, fer equipaments al servei del veïnat.

Quines mancances troba que té aquest barri?

La dignificació de Plus Ultra, el nucli fundacional de La Marina, equipaments públics per joves i per a la gent gran i la dotació pressupostària per construir el pavelló dels carrers Coure, Bronze i Energia que caldria complementar perquè s’executi també una segona fase que el convertís en un centre esportiu municipal complet. La neteja, i en algunes zones la il·luminació, deixen molt que desitjar, així com l’existència de nombroses barreres arquitectòniques. També calen carrils bici.

Com solucionaria la candidata María José Lecha el problema del transport? Els desnonaments? L’atur?

Més enllà d’accelerar tan com sigui possible la inauguració del metro, cal que s’habiliti almenys una nova línia de bus cap a Sants, cohesionant el districte i evitant quedar aïllats quan es talla plaça Espanya. També altres cap al CAP Manso i cap al Clínic, els centres mèdics de referència, així com ampliar dràsticament l’oferta nocturna.

Cal aprovar una moratòria immediata i la ILP contra els desnonaments i la pobresa energètica. Cal posar multes als pisos buits en mans de la banca perquè acabin esdevenint de lloguer social, i quan sigui necessari, expropiar-ne l’usdefruit per posar-los a disposició de persones en situació de vulnerabilitat habitacional. També prohibir qualsevol tall de subministrament, i que els impagaments, els assumeixin les companyies subministradores i no l’administració.

Pel que fa als alts índex d’atur al barri és imprescindible acabar amb els casos d’absentisme escolar, fomentar l’autoocupació i el cooperativisme en el comerç i la producció i que s’instal·lin organisme de l’administració al barri. També promoure una reindustrialització sostenible ecològicament.

Defineixi en una frase el barri de La Marina

Un diamant en brut que, si sap recuperar la combativitat i capacitat d’autoorganització que demostrà als anys setanta, aconseguirà el metro o el que es proposi.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.