En Comú guanya a Sants-Montjuïc tot i el seu frec a frec amb Esquerra

Mapa electoral 2019 (Font: Betevé)

Text: Alex Giménez

Barcelona En Comú revalida la seva posició com la força més votada al districte de Sants-Montjuïc amb el 23,37% dels vots. Els resultats, però, han estat molt igualats, amb Esquerra Republicana (ERC) a la segona posició amb el 23,08% dels vots, és a dir, només 241 vots menys que els comuns.

Els resultats finals a Sants-Montjuïc han quedat així:

Resultats Sants-Montjuïc 2019 (elaboració propia)

Si posem la vista enrere, es pot veure com la caiguda dels comuns, tot i la seva victòria, ha estat aprofitada pel Partit Socialista (PSC) i ERC.

A les eleccions municipals del maig de 2015, En Comú va ser primera força amb el 28,2% dels vots a Sants-Montjuïc (4,8 punts més que aquest any). D’altra banda, ERC se situava com a tercera força (amb 10 punts menys) i el PSC com a quarta (amb 9 punts menys). Destaca també la caiguda de Junts Per Catalunya, que l’any 2015 va ser segona força, quan s’anomenava CiU, amb el 18,4% dels vots.

Resultats Sants-Montjuïc 2015 (elaboració propia)

A Barcelona, els comuns han perdut l’alcaldia, que ara passa a mans d’Esquerra. En una jornada electoral molt ajuntada, en la que, a més, la participació ha pujat cinc punts respecte a les últimes eleccions, ERC ha guanyat per primera vegada a la ciutat comtal amb el 21,35% dels vots, superant als comuns (20,71%) per 4.833 vots.

Resultats Barcelona 2019 (elaboració propia)

Amb aquests resultats, el mapa dels districtes a Barcelona té més colors que mai. L’any 2015, els comuns hi guanyaven en sis i convergència en quatre. Ara, En Comú manté la mateixa xifra però la resta del territori ha quedat més repartit:

Mapa electoral 2019 (Font: Betevé)

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.