De cara a les eleccions municipals. Entrevista a Alfred Bosch, candidat d’ERC

Quins són les seves propostes directes per frenar l’atur i els desnonaments?

No volem una ciutat que funcioni a dues velocitats diferents, creiem que l’èxit ha de ser compartit entre tots. Les desigualtats augmenten a Barcelona i creixen les diferències entre barris i famílies i cal prendre mesures urgents per frenar-ho. Nosaltres treballarem per evitar els desnonaments, volem donar resposta a les necessitats de les famílies afectades. Volem que cada any hi hagi 4.500 pisos nous de lloguer públic, per exemple, perquè tothom tingui accés a l’habitatge. El treball és una qüestió fonamental per reduir les desigualtats. És molt important estimular l’economia, creiem que amb el suport de l’Ajuntament, amb les mesures adequades, les empreses podran crear 100.000 nous llocs de treball durant la propera legislatura.

Existeixen moltes queixes respecte de les polítiques orientades només a potenciar la ciutat per a turistes en detriment de la qualitat de vida de qui l’habita. Què opina sobre aquest tema?

El turisme és una aportació positiva per a la ciutat però, com deia, els èxits han de ser compartits. És evident que cal aconseguir que el turisme no generi molèsties i que sigui compatible amb les persones que vivim a Barcelona durant tot l’any. Volem que el turisme sigui cívic i de qualitat i que el seu impacte es reparteixi entre els diferents barris. Hem de posar ordre en el tema dels apartaments turístics per evitar que segueixin molestant als veïns. També proposem que la Guàrdia Urbana tingui una unitat especialitzada en turisme i oci, per facilitar la convivència sense abusar de la paciència dels barcelonins.

Com valora la situació particular dels Barris de la Marina i com la milloraria?

La desigualtat és un dels punts clau de la Marina, a més de l’atur i l’habitatge com en altres parts de la ciutat. La millora del transport és un dels aspectes bàsics de la nostra proposta per a la zona, perquè entenem que és de justícia que arribi la L9 d’una vegada per sempre. La Zona Franca és la major àrea de la ciutat que no està connectada per metre. També creiem que cal dedicar especial atenció a la situació de les famílies del barri afectades pels desnonaments, volem una ciutat sense desigualtats on l’èxit arribi a tots els barris i abast a tots els ciutadans.

Concretament com milloraria el transport en aquesta zona?

Si sóc alcalde, em comprometo a fer arribar el metre als barris de la Marina, obrirem una estació. És prioritari que en la propera legislatura la L9 del metre arribi a la zona. De les tres parades previstes és imprescindible que almenys una s’obri al públic en els propers quatre anys. No podem tolerar que les parades estiguin construïdes i s’utilitzin com a cotxeres. A més, pel nombre de desplaçaments que cada dia es donen en la Zona Franca, resulta imprescindible augmentar la freqüència dels autobusos durant el dia i també a la nit.

Si hagués de descriure els barris de la marina en una frase, com ho faria?

Els barris de la Marina aporten molt econòmicament a la ciutat i reben poc a canvi, han estat ignorats completament.

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.