El Pla de Barris centra el Consell de Barri de la Marina

El Pla de Barris centra el Consell de Barri de la Marina

El Pla de Barris i les vuit actuacions urbanístiques previstes en el marc del projecte han estat el tema central del Consell de Barri de la Marina, celebrat el 4 de juliol a la Sala Pepita Casanellas.

El director de Serveis de Llicències i Espai Públic, Miquel Àngel Valdueza, ha estat l’encarregat d’explicar els projectes que actualment es troben en marxa a la Marina a la seixantena de veïns, veïnes i representants d’entitats que han assistit a la trobada.

Un dels projectes més esperats és el que afecta els Jardins de la Mediterrània, que comptaran amb una renovació del paviment, un augment de les zones verdes o la instal·lació d’un espai de jocs infantils que substituirà les pistes de bàsquet que hi ha actualment. Amb aquestes actuacions, el consistori pretén “solucionar els problemes de convivència que existeixen” segons Valdueza.

També destaca la construcció d’un conjunt d’ascensors al barri del Polvorí, una reivindicació històrica que veurà començar les obres la primavera del 2018.  “És veritat que hi ha un servei d’escales automàtiques, però, no serveix per a persones amb discapacitat o veïns que portin cotxets o vagin carregats” ha aclarit Valdueza.

L’espai per a entitats i per a joves que es posarà en marxa en els dos locals del carrer Química ha estat un dels projectes que ha generat debat entre els veïns i veïnes durant el Consell de Barri.  Vicenç Larrotxa, membre de l’Associació de Veïns Cadena Estrelles Altes considera que “històricament aquest local ha estat reivindicat per a la gent gran i, alhora, per a un ús veïnal polivalent. No estem satisfets, però el donem per bo”.

La consellera de la Marina, Esther Pérez, ha respost que “les estadístiques diuen que la Marina és un dels barris de Barcelona amb més població jove” i, per tant, segons Pérez “són prioritaris equipaments per a aquest segment de població”.

El pàrquing que actualment hi ha darrere d’aquests locals també ha estat un tema comentat per alguns veïns, que han recordat “que aquest espai hauria de ser un parc”.

D’altra banda, un dels projectes que segons Valdueza “va més endarrerit” és el Centre d’Atenció Integral que s’edificarà als Jardins de Can Farrero i que substituirà el Centre de Serveis Socials. En aquest sentit, el veí Francisco Gonzàlez ha demanat “més informació del projecte perquè els veïns veuen com s’estan obrint espais verds i, en canvi, a Can Farrero van minvant”. També, s’ha referit al fet que ja es va aturar una construcció de blocs de pisos dins del parc  a favor de mantenir la zona verda.  Davant d’aquesta afirmació, Pérez ha puntualitzat que “ara per ara, aquests terrenys estan qualificats per a equipaments municipals, però s’estudiaran”.

Afectacions per les obres del Metro

La regidora del districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez, ha anunciat que aviat començaran les obres en superfície de les obres del Metro a la Marina: “Les entitats rebran informació de les afectacions a la via pública”, ha puntualitzat.

Altres temes que ha destacat són la construcció de 16 habitatges al carrer Guadalquivir del barri del Polvorí, el treball conjunt entre el Districte i la Guàrdia Urbana per solucionar la problemàtica que generen els ‘recollidors de ferralla’ o el fet que la Festa Major de la Marina hagi transcorregut sense incidents.

El Poliesportiu La Marina s’inaugurarà al setembre

En el marc del Consell de Barri, la consellera de la Marina ha anunciat que el Poliesportiu La Marina s’inaugurarà el mes de setembre, en una jornada lúdica, organitzada per la Taula d’Esports de la Marina, en la qual “es donarà a conèixer les instal·lacions i les activitats esportives es fan al barri”.

Precisament, el nou Poliesportiu també ha estat un tema molt polèmic entre els veïns, ja que gairebé la majoria dels assistents ha criticat la falta de piscina en aquest espai.

Pérez ha respost que el pressupost de l’anterior equip de govern per al Poliesportiu era de 8 milions i no l’han volgut assumir, ja que segons la consellera de la Marina, han preferit destinar-lo a altres coses. “Ens agrada tenir un poliesportiu, però no és el que ens hagués agradat inaugurar” ha dit Pérez.

“Tenim una autovia i no un passeig”

En el torn obert de paraules, s’han sentit queixes relacionades amb la demanda de pavimentació del passeig de la Zona Franca. El veí Josep Maria Capdevila ha remarcat que “en els passos de vianants sempre es formen tolls quan plou”. Alhora, ha demanat “una pacificació de la zona“, ja que, segons ell, el barri “té una autovia i no un passeig”.

La problemàtica dels ‘recollidors de ferralla’ també ha estat un tema recurrent durant el Consell de Barri. Abdó Florencio, membre de la Coordinadora de les Associacions de Veïns i Comerciants de la Marina de Port i la Marina del Prat Vermell, ha denunciat “conductes incíviques a la via pública” per part d’aquests i, inclús, ha alertat que hi ha veïns que estan plantejant mesures com “patrulles ciutadanes”.

La falta de bancs en alguns carrers, els robatoris de cotxes als Jardins de Ca l’Alena, l’ampliació de carrers estrets, l’incivisme, la venda ambulant il·legal, la brutícia o el temps d’espera del transport públic també han estat temes destacats pels veïns i veïnes de la Marina.

Més informació

Escolta tot el què es va dir durant el Consell de Barri a l’àudio complet de la sessió

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.