Festa Major de la Marina – Recull d’activitats

Més d'un miler de persones van celebrar la revetlla de Sant Joan a l'skatepark

La Festa Major continua arribant a totes les barriades que formen part de la Marina. En concret, el cap de setmana del 28 al 30 de juny, les celebracions van aterrar a La Vinya, la qual, gràcies a l’organització de la seva Associació de Veïns i Veïnes, va poder gaudir d’activitats de tota mena.
Els Jardins de Ca l’Alena van acollir actes com un homenatge a la gent gran, espectacles de flamenc i soul dance, DJ sets per ballar i gaudir al ritme de la millor música, jocs de taula o deliciosos menjars en comunitat amb la sardinada de dissabte i la paellada de diumenge.
Com no podia ser d’una altra manera, també va haver-hi espai pels menuts, amb una matinal de jocs infantils, organitzada en col·laboració amb La Capa Es Mou.
Sigui com sigui, la cirereta del pastís va ser la presentació del nou logotip del Casal de Barri de La Vinya, a càrrec de la seva presidenta, Carmen Higueras i de Vera Vázquez, dinamitzadora del centre. Hi ha hagut un procés participatiu i centenars de persones han votat el disseny final, d’entre dues propostes.

Festa Major Jove

Música urbana, futbol i comunitat: La Festa Major Jove de la Marina

La Festa Major d’enguany és una de les més diverses, plurals i representatives de la història del barri. Exemple d’això és la Festa Major Jove, un espai exclusivament dedicat al gaudi i expressivitat del jovent.

Com a part del programa d’aquestes festes, es va celebrar un minicampionat de futbol “3×3”, adreçat a infants i adolescents d’entre 12 i 18 anys, a càrrec de l’Escola de Futbol Ángel Pedraza, que va tenir lloc a la plaça de la Marina entre les cinc i mitja i vuit i mitja de la tarda.

No gaire lluny, al carrer del Foc, a les vuit, es va celebrar un espectacle de K-pop i ‘Random Dance’, en el qual nombrosos grups de joves van expressar-se artísticament al ritme d’aquestes melodies, davant un públic entregat a la causa. Paral·lelament, a la mateixa ubicació, s’estava preparant el sopar popular a càrrec de La Nova Barcelona, que va instal·lar una barra solidària a tocar de l’escenari.

La nit es va tancar amb el concert de Kanela & Kaku i l’espectacle de Dj Ruslana que, tot oferint els millors èxits de la música urbana actual, va allargar la festa fins a les dues del matí.

Caragolada
musical

Caragolada musical a la plaça de la Marina

El dissabte 22 de juny va ser una jornada especial al barri. Com a part de la Festa Major de la Marina, la Unió d’Entitats i el Centre Cultural Estrelles Altes van organitzar una caragolada popular a la cèntrica plaça de la Marina.

El dia va acompanyar la trobada amb un sol esplèndid i una temperatura agradable, que convidava a gaudir dels deliciosos cargols, amanits amb una salsa amb el toc adequat de picant i un refrescant vermut, que van ser del gust d’una assistència que, refugiada sota una carpa instal·lada al bell mig de la plaça, va repetir tantes vegades com el cos li va permetre.

Mentre les membres del Centre Cultural Estrelles Altes preparaven els plats i servien a tots aquells que s’acostaven, el públic va adelitar-se amb la música en directe de l’artista argentí i veí de la Marina Gabriel Vallone, que va interpretar temes com ara la popular Guantanamera de Compay Segundo o Color Esperanza de Diego Torres, entre molts d’altres.

Un seguit de melodies que van fer ballar i guimbar a tothom qui era present durant prop de dues hores, que es van fer curtes. Tant és així, que Vallone va fer acció de marxar en tres ocasions i totes tres van ser aturades per un públic que tenia ganes de festa de la mà del cantant, qui va ser aclamat i aplaudit en reiterades ocasions.

Un deliciós dinar comunitari que, marcat per la música i la bona companyia, va esdevenir la millor representació del caràcter festiu i fraternal de la Festa Major de la Marina.

Sant Cristòfol s’engalana i l’Energia es converteix en una pista de ball

Ha estat entre les últimes activitats de la Festa Major en iniciar el juliol. Carmen Casanovas Alonso, presidenta de l’Associació de veïns i veïnes de Sant Cristòfol, destacava el fet de poder recuperar la festa al carrer, ja que el tram del carrer Energia, entre Alts Forns i Mecànica es va tancar des de divendres 5 de juliol i fins al diumenge, 7 de juliol. Un escenari amb tarima a cada cantonada del carrer delimitada l’espai per
les taules, les cadires i les pistes de ball.
Sardinada, xocolatada, rom cremat, berenar per la gent gran i els sopars al carrer els tres dies de festa van ser algunes de les activitats. La nit del dissabte l’estrella era l’orquestra Remember. Amb un repertori dels anys 80, va amenitzar les prop de 800 persones que van prendre l’espai disposades a recuperar l’esperit d’una veritable Festa Major: alegria i retrobament.

Persones àrabs, llatines, guineo-catalanes i gitanes protagonitzen la Fira Intercultural

La plaça de l’Orgull, al davant de la Sala Pepita Casanellas, es va convertir en una mostra de la diversitat que acullen els barris de la Marina i de la ciutat. Associacions i famílies de països àrabs; llatins (Colòmbia i Venezuela); i cultures com la guineocatalana i la gitana van compartir aquest escenari, convidant menjars típics i ensenyaven les vestimentes i els costums dels seus. Els transeünts tastaven de tot en apropar-se, encuriosits, a la desena de paradetes acolorides que van ocupar l’indret i des d’on es va generar conversa amb tothom que s’hi va apropar.  Una iniciativa d’una desena d’entitats, amb el lideratge del Casal de la Vinya, i el suport de la Unió d’Entitats i el Districte de Sants-Montjuic, en el marc de la Festa Major de la Marina.

Eduard Aunós és a punt pel 19, 20 i 21 de juliol!

Així, el calendari festiu de la Marina el tanca la festa d’Eduard Aunós el 19, 20 i 21 de juliol. Enguany, el plat fort és la inauguració del parc de les Tretze Roses i una exposició en què ha participat gairebé tot el veïnat donant fotografies antigues dels seus familiars. No us la perdeu!

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.