Més festes a la Marina de la mà d’Eduard Aunós!

Falcons de Vilafranca a la plaça de Falset / Alejandro Flores

La plaça de Falset s’ha omplert de vida i gresca durant tot el cap de setmana. Famílies i veïns han posat Eduard Aunós al mapa de les festes majors que celebra la ciutat per l’estiu. El tret de sortida el donava el regidor del districte de Sants-Montjuïc, en Marc Serra, tot inaugurant la remodelació de la plaça de Falset, amb nou enllumenat, parc infantil, paviment i mobiliari urbà.

Serra incidia en la feina que s’ha realitzat a la zona i l’impuls d’activitats i iniciatives perquè es faci vida en comunitat: “És una plaça que ha estat massa anys abandonada i plena de cotxes, li hem donat la volta i ara la major part de l’espai és per a les famílies i els infants… tot i que és una obra petita és important perquè arriba en un moment en què tothom parla de la transformació del barri”, comentava.

Abans li havia antecedit en Jordi Ortega, president de l’Associació de veïns i veïnes d’Eduard Aunós, bo i reconeixent la feina feta i la que queda per endavant. “L’Associació intenta dinamitzar amb moltes activitats per aprofitar els canvis que s’estan fent”. Ortega també va tenir una paraules per als veïns i veïnes que van morir arran de la pandèmia en un barri en què si hi ha una cosa que el caracteritza és el tarannà veïnal que encara manté.

“Una millora era necessària i està molt bé que el barri tampoc no es quedi enrere amb tota la transformació que s’hi fa al voltant”, comentava una veïna. I una altra li surt al pas dient “però si només han canviat l’asfalt i posat uns ferros! Falta alguna cosa que la faci molt més bonica”. El debat segueix amb els habituals comentaris de quan es fa una intervenció urbana de qualsevol tipus. La majoria, però, coincideix que s’hi ha guanyat.

El pregó va estar dirigit per la periodista i directora del diari de La Marina, la Yohany L. Ayala, destacant que “són temps per transformar i invitar tothom a que s’apropi i a compartir eines capaces de mantenir-nos dempeus quan les dificultats són creixents”.

La Ginesa Pérez, la Mari Ángeles Juárez i el Manel Coronado, de l’Associació de Veïns, valoren positivament la festa i destaquen la quantitat de gent que s’ha sumat a les activitats culturals i de lleure que han format part del programa, com les gimcanes i les festes d’aigua infantils, els concerts, el campionat de futbol i petanca, així com la processió i la missa.

Amb un seguit d’activitats, s’ha incidit en la importància de l’associacionisme de proximitat i la remodelació de la plaça de Falset i el seu entorn. Amb tot, s’ha destacat el paper d’Eduard Aunós per als nouvinguts a la Marina del Prat Vermell, informant-los amb paradetes que detallaven els equipaments que s’instal·larien al barri.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.