La plaça de l’Orgull ja té un espai a la Marina

La plaça que queda entre el passeig de la Zona Franca i el carrer Foneria era coneguda de moltes maneres. Plaça del Metro de Foneria, plaça davant la Sala Pepita Casanellas… però mai trobarem cap cartell que l’anomeni. No obstant això, i especialment durant l’últim any, hi havia veïns que ja la coneixien amb el nom que ja té actualment: plaça de l’Orgull.

El darrer Ple del Districte de Sants Montjuïc, celebrat el passat 21 de febrer, va acordar amb els vots a favor de Barcelona en Comú, PSC, Esquerra Republicana, Junts i Ciutadans que aquest espai davant de l’Oficina d’Atenció Ciutadana s’anomeni com a plaça de l’Orgull. Així, aquesta plaça sense nom ja en té un en honor al que moltes entitats havien reivindicat.

El Butlletí Oficial de la Província de Barcelona ja ha publicat l’adopció d’aquest nom per part de la Ponència del Nomenclàtor. La Taula de Dones de la Marina, que agrupa a diferents entitats del barri, porta més de dos anys impulsant la defensa dels drets de la comunitat LGTBIQA+ a la Marina. Amb mobilitzacions, activitats i reculls de signatures que cada any ha augmentat de participants, la reivindicació activa ha aconseguit dedicar-li un espai a aquest col·lectiu.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.