L’associació de disminuïts de Sants Montjuïc i Oleguer Forcades guardonats amb els premis Sants Montjuïc 2013

El regidor del districte de Sants Montjuïc, Jordí Martí, va lliurar ahir, 13 de desembre,  els Premis Sants- Montjuïc 2013, que reconeixen el treball personal i comunitari de membres actius del nostre territori. L’acte va tenir lloc cap a les vuit de la tarda a la sala de plens del Districte de Sants Montjuïc, al carrer de la Creu Coberta, 104. El guardonat pel treball personal va ser Oleguer Forcades, mentre que el premi comunitari va caure a les mans desobre l’associació de disminuïts del districte.

En un ambient festiu, l’acte va ser presentat per Joaquim Mestre i Garrido, president del Consell Municipal del Districte de Sants-Montjuïc, qui va reconèixer la gran tasca participativa dels guardonats. A continuació, va agafar el torn de paraula la Gemma Charines, membre de la Unió d’Entitats, qui va descriure el funcionament del concurs, va esmentar els membres que configuraven el jurat i va donar a conèixer els noms dels guardonats. Aquest va ser, sense dubte, el punt àlgid del vespre.

A l’escenari va pujar, l’Oleguer Forcades, veí de Sants i la Bordeta, que és, a l’actualitat, el president de Sants3ràdio i sotsdirector del portal de notícies El3.cat. Al seu discurs d’agraïment no va dubtar en esmentar a totes aquelles persones que li han acompanyat en la seva trajectòria activa al barri. “Em fa especial il·lusió perquè és un guardó que atorga les entitats i m’agrada molt que ells reconeguin la nostra tasca” va assegurar l’Oleguer.

A més, va recordar que és important lluitar per aspectes del nostre entorn més proper, per canviar grans coses a la nostra societat i fer-la, sense dubte, més justa. I va cridar: “Fer barri és fer país”, assegurant que sí quelcom s’estima per sobre de tot és el seu barri – “els meus carrers i la meva gent”-.

A continuació, la Gemma va presentar el guardó al premi del treball comunitari, i diversos representants de l’Associació de disminuïts van pujar a l’escenari. La vocal de l’entitat va voler destacar que van ser la primera entitat de Barcelona destinada a ajudar aquest col·lectiu, i que és necessari mantenir “aquest paper capdavanter “amb el compliment de les ajudes promeses”.

I aleshores va arribar el discurs del regidor, Jordi Martí, que després de felicitar diverses vegades al regidor va assegurar que “són dos exemples que ens fan sentir orgullosos de pertànyer al Districte de Sants- Montjuïc. I va donar gràcies perquè són persones que lluiten per un bé públic, “pel nostre bé més preuat que és la gent del barri”. I orgullós, va concloure “sense vosaltres no seríem el que som”.

I es que tal i com va assegurar el regidor, “no són reconeixements a un cop de sort sinó a una feina sostinguda en el temps”. L’Oleguer Forcades, tot i la seva joventut, porta molt anys treballant en la tasca social del barri, tant com a professional de la comunicació com a promotor cívic en diferents entitats, iniciatives i projectes del nostre districte. Cal destacar, en especial, la seva tasca radiofònica com a fundador l’any 1997 de Sants3Ràdio, on a hores d’ara hi ha més de 140 col·laboradors. A més del seu treball mediàtic, Forcades és membre del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i La Bordeta i representant de les entitats al Consell de centre cívics Cotxeres- Casinet.

Per la seva banda, l’Associació de Disminuïts de Sants-Montjuïc, una entitat que des de l’any 1990 està lluitant pels drets de les persones amb discapacitat per tal que puguin gaudir de totes les facilitats possibles. Aquesta associació, que té la seva seu al carrer Ermengarda del barri d’Hostrafrancs, ofereix els dissabtes el projecte d’espai infantil “La Colla dels enrollats”. Aquesta activitat, que es duu  a terme els dissabtes, consisteix en un conjunt de tallers lúdics i culturals, amb els que els treballadors, que són voluntaris, intenten fomentar la integració i l’autonomia personals d’aquestes persones.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.