Activitats a l’abril a l’Espai Jove La Bàscula

Exposició de Jonah Kawri: Què és un mirall?

El projecte MAB de l’Espai Jove La Bàscula, promou l’art emergent, posant en valor la producció artística i cultural feta per joves menors de 30 anys i apropant-la a nous públics.

En l’àmbit expositiu oferim suport per projectar i difondre la producció artística, amb eines i recursos per facilitar l’exposició de manera gratuïta de propostes d’arts visuals, individuals o col·lectives i de temàtica lliure.

Enguany, és van seleccionar tres projectes que s’exposaran a l’Espai Jove La Bàscula durant aquest any 2024. Els projectes seleccionats gaudiran de suport econòmic i de producció. La primera exposició que s’exposarà és la sèrie d’obres presentades per Jonah Kawri  que es titula Què és un mirall?, que es podrà veure del 17 d’abril, dia de la inauguració, fins el 3 de juny.

Consisteix en un registre de 3 anys de durada sobre tovalloletes desmaquillants de maquillatges amb els que ha anat explorant i transformant l’apariència del seu rostre. Es presenten obres espontànies fruit de sentiments confusos i imprecisos però explorats i confrontats a través del maquillatge. Tot aquest procés d’investigació s’ha fet amb materials com pigments de colors, rotuladors, pintures activades per aigua, etc. Materials creats amb el motiu específic de modificar i “retocar” el rostre humà; a l’abast de tothom, conformen part del ritual diari de “preparació” i de disseny de l’aparença física per mostrar-se en públic de moltes persones, però molt majoritàriament de les dones. 

La pràctica/investigació artística de Ramírez Sturzenegger no es pot separar de la seva experiència de vida, del seu procés de destapar la seva identitat de gènere. Sembla resultar peculiar que el maquillatge, una pràctica tan feminitzada, pugui associar-se a la recerca i trobada de la masculinitat, “d’esdevenir un home”, més específicament: És el poder de la transformació, de la auto-modificació temporal, indolora, corregible, infinita de possibilitats i econòmica i físicament accessible de l’aparença del rostre.

Time Machine (EMAV)

Des de l’Espai Jove La Bàscula treballem conjuntament amb diferents instituts i escoles per crear projectes que creixin i sumin al territori. Aquesta vegada, treballem amb el professorat i alumnat de l’EMAV, Escola de Mitjans Audiovisuals de Barcelona (EMAV); Són un alumnat apassionats pel món de l’espectacle, han treballat per crear un en directe amb DJ’s, xou de llums i visuals, per recordar èpoques passades (70’a, 80’a, 90’a, 2000 i 2010).

L’esdeveniment serà el 26 d’abril a les 18h a la Sala gran de l’Espai Jove La Bàscula amb taquilla inversa, aforament limitat a 300 persones.

Barcelona Psyck Fest

El Barcelona Psych Fest és un festival que gira al voltant de la música i la cultura psicodèlica. A nivell de gèneres sol orbitar al voltant del rock psicodèlic, indie, britpop, post-punk, progressiu etc. Habitualment sol constar d’una jornada inaugural de caràcter més cultural (expos d’art, xerrades, passades de documentals, etc.) i dos dies de concerts amb bandes en directe i sessions de discjòqueis amb vinils.

Durant dos dies, Barcelona Psych Fest convertirà Barcelona la capital astral dels ritmes psych, folk, kraut, space rock. Dos dies de bandes nacionals i internacionals, DJ sets, espais lisèrgics, mercat ambulant d’art i roba i una jornada inaugural dijous.

Des de l’Espai Jove La Bàscula co-organitzem la jornada del dissabte 20 d’abril de 16h a 20h que s’ubicarà a la Sala gran de l’equipament. Consta de dues actuacions de grups en directes: Remei de ca la fresca i Dream Machine. També hi haurà market d’art, roba, discos i il·lustradors que podreu visitar a l’exterior de les instal·lacions.

1 COMENTARI

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.