La Castanyada tanca el Joc del Fantasma

La guanyadora ha estat la Marisa Macmuraián de l’Escola Pau Vila d'entre més de 500 participants

Redacció:Laura Sicilia                                           

Fotografia:Rafael Vidal/Agustin Forteza

Finalitza el mes d’octubre, i com és tradició a Catalunya, en pocs dies se celebrarà “La Castanyada”. Però a la Marina s’ha avançat l’esdeveniment i la tarda del divendres, minuts abans de les sis de la tarda, una vintena de nens i nenes ja esperaven, acompanyats dels seus pares i mares, al Parc de Can Farrero, a que comencés la “Festa de la castanyada”. La Ludoteca La Casa dels Colors i el Centre Cívic La Casa del Rellotge van ser els encarregats d’organitzar l’activitat, la qual és una més de les que aquestes entitats realitzen dins del ja conegut “Joc del Fantasma”, cinc dies en què es porten a terme activitats pels petits que giren entorn de la figura d’un fantasma. A l’activitat també hi col·laboren els mitjans del barri, La Marina i La Marina FM, doncs els nens sumen punts presentant el retall del fantasma que surt imprès al diari La Marina.

Ballar al ritme de “Dantuvi i la canalla”, gaudir dels tabalers “Diables de Port” i menjar castanyes torrades per integrants de l’associació “La Marina Viva”, va ser tot el que van poder fer els que van acostar-s’hi. A més, també es van desvetllar els noms dels guanyadors i guanyadores del Concurs de dibuix del fantasma mascota del 2019 i de la Recerca de fantasmes, dues activitats d’aquest “Joc del Fantasma” que ha esdevingut ja una tradició al barri, ja que, segons diu la Núria Estruga, responsable de la ludoteca, es porta organitzant des de fa uns trenta anys. “Està molt bé, els nens fan pinya, es diverteixen i s’ho passen bé entre amics” era l’opinió d’una mare.

El concurs de dibuix del fantasma mascota del 2019 va dirigit als nens i nenes de 5 a 7 anys, i consisteix en realitzar, a l’escola o a la ludoteca, no si val a casa, un dibuix del fantasma. Aquest any s’han presentat més de 500 participants, però la guanyadora ha estat la Marisa Macmuraián de l’Escola Pau Vila.  La “Recerca de fantasmes” és una gimcana que es fa pel barri amb la missió de trobar, en equips de tres persones, el fantasma que ha estat mascota enguany, que és el guanyador del Concurs del fantasma mascota de l’any passat.

Molts dels pares i mares que esperaven a que comencés la festa, ja havien assistit altres anys i deien que “és una tradició bonica”. D’altres era el primer cop que hi anaven, incitats pel fet de menjar castanyes o per conèixer més aquesta festivitat, ja que molts dels presents eren nouvinguts. Els nens expressaven l’agradable de participar a les activitats del “Joc del Fantasma”, “sobretot la gimcana”. I el ballar i el menjar castanyes eren les seves estones preferides de la festa.

El dissabte al matí, encara es va realitzat jocs a la Ludoteca Casa dels colors, que van ser la cloenda als cinc dies dedicats als infants.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.