Esther Pardo i Gimeno
Naturòpata
Doncs som al febrer i és quan ha de fer fred. Hi ha moltes persones que són més felices en aquest temps, que es troben més lleugeres i són capaces de fer coses que la calor els impedeix. Tot i així, l’hivern és temps de refredats i grips que s’allarguen més dies dels que voldríem. La major part de nosaltres no ens podem permetre quedar-nos a casa a covar-lo una setmana, que és el que convé, i hem de sortir a treballar o a posar cara al dia a dia, sense que es noti massa que estem fotuts.
Una recomanació, si ho volem portar una mica millor, és no carregar massa el cos d’aliments pesats i difícils de digerir, tot i que, per ser calents, son els que més en venen de gust de menjar. Si hem de fer unes llenties, serà millot acompanyar-les només amb verdures, sense afegir-hi cap tipus de greix animal que el que fa és augmentar-nos les mucositats i fer treballar el cos per digerir-les, cosa que li treu força per enfrontar-se amb els virus i bacteris que ens ataquen.
L’altra és prendre molta fruita i verdura. Els purés i les compotes, ens cauran molt bé a l’organisme i pujaran les defenses, junt amb un mínim de tres infusions al dia, que portin farigola; i si no us agraden en feu una sopa amb una mica de pa. Tant per esmorzar com per sopar.
I si no ho heu fer mai, proveu la crema d’enciam (fet amb les fulles més verdes), amb patata i ceba i unes fulles de menta. Al vespre us ajudarà a dormir amb més tranquil·litat.