Aquest fred que refreda

Esther Pardo i Gimeno

Naturòpata

Doncs som al febrer i és quan ha de fer fred. Hi ha moltes persones que són més felices en aquest temps, que es troben més lleugeres i són capaces de fer coses que la calor els impedeix. Tot i així, l’hivern és temps de refredats i grips que s’allarguen més dies dels que voldríem. La major part de nosaltres no ens podem permetre quedar-nos a casa a covar-lo una setmana, que és el que convé, i hem de sortir a treballar o a posar cara al dia a dia, sense que es noti massa que estem fotuts.

Una recomanació, si ho volem portar una mica millor, és no carregar massa el cos d’aliments pesats i difícils de digerir, tot i que, per ser calents, son els que més en venen de gust de menjar. Si hem de fer unes llenties, serà millot acompanyar-les només amb verdures, sense afegir-hi cap tipus de greix animal que el que fa és augmentar-nos les mucositats i fer treballar el cos per digerir-les, cosa que li treu força per enfrontar-se amb els virus i bacteris que ens ataquen.

L’altra és prendre molta fruita i verdura. Els purés i les compotes, ens cauran molt bé a l’organisme i pujaran les defenses, junt amb un mínim de tres infusions al dia, que portin farigola; i si no us agraden en feu una sopa amb una mica de pa. Tant per esmorzar com per sopar.

I si no ho heu fer mai, proveu la crema d’enciam (fet amb les fulles més verdes), amb patata i ceba i unes fulles de menta. Al vespre us ajudarà a dormir amb més tranquil·litat.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.