Neix Guanyem La Marina entre l’expectació i la crítica constructiva

Rafel Vidal

ANA SANCHEZ | Al voltant de 60 persones van assistir a l’acte de presentació de Guanyem La Marina, que es va celebrar dimarts 11 de novembre a la Biblioteca Francesc Candel. L’acte va ser presidit per Aldo Reverte, de l’Assemblea 15 M de La Marina-ZF, i el convidat Manuel Cubero, membre de Guanyem Barcelona i de l’Associació de Veïns de Ciutat Meridiana.

Fent servir el llenguatge que caracteritza a la formació política de Pablo Iglesias, Cubero va parlar de la necessitat de posar “fi del règim”, de la “Casta” i de crear un “lobby ciutadà” amb la major participació possible. Per això es va plantejar una activitat molt activa al barri a través de les associacions existents i entitats públiques.

Les propostes van ser sobretot organitzatives. El grup es reuneix tots els dijous a la tarda a l’Engranatge Ateneu Popular. Es treballarà per comissions creades per objectius específics, com ara el transport públic local, on cada grup serà l’encarregat d’investigar i proposar possibles solucions. També volen fer un “diagnòstic veïnal” i generar la màxima participació possible.

Són conscients dels reptes que suposa aquesta nova delegació de la coalició encapçalada per Ada Colau i declaren les eleccions municipals del 25 de maig de 2015 com una necessitat urgent.La mitjana d’edat però, era molt superior al de les cares més visibles de Podem i Guanyem Barcelona. Aquesta anècdota no va passar desapercebuda i va portar a un intens debat sobre on és la joventut de La Marina.

Les intervencions dels assistents van ser molt nombroses. Uns mostraven més il·lusió que por, d’altres al contrari i demanaven accions i actituds concretes, com un esforç evident per representar al barri o la confluència amb altres forces d’esquerres per trencar el sistema actual.

Van insistir molt en la creació d’una Escola de Veïns on poder formar-se sobre política a la mateixa vegada que el grup es mantindria informat sobre els problemes que pateix el barri.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.