Les eleccions al Parlament de Catalunya als barris de Sants-Montjuïc

El PSC guanya a tots els barris del districte mentre Junts s'imposa com a segona força

Eleccions al Parlament de Catalunya per barris a Sants-Montjuïc.

Les eleccions autonòmiques del 12 de maig es van saldar amb la victòria del PSC, formació que va obtenir el 27,96% dels vots arreu del territori i, en conseqüència, 42 escons, que no permeten governar en solitari a Salvador Illa, donat que la majoria absoluta s’assoleix amb 68.

La formació que persegueix als socialistes és Junts + Puigdemont per Catalunya, que es converteix en la segona força amb el 21,61% dels vots i 35 escons. Un dels grans recessos d’aquestes eleccions va ser el d’Esquerra Republicana de Catalunya, que és tercera força, amb 20 diputats (13 menys que en les darreres eleccions) i el 13,68% dels vots, cosa que ha provocat que Pere Aragonès es retiri de la primera línia de la política. El PP d’Alejandro Fernández ha aconseguit uns molt bons resultats i és la quarta força de Catalunya, amb 15 escons, 13 més que en les últimes votacions.

Per altra banda, el partit d’ultradreta de Sílvia Orriols, Aliança Catalana, entra al Parlament de Catalunya amb dos escons, mentre que Ciutadans no obté representació i desapareix del consistori català.

A Sants-Montjuïc, el PSC també ha estat la força política que ha sortit guanyadora. En concret, a tots els barris del districte ha estat la formació que ha obtingut més vots, amb un 28,78% del total. Junts + Puigdemont per Catalunya ha estat la segona força més votada a tots els barris, a excepció de la Marina de Port i del Prat Vermell, on ho han sigut el PP i VOX, respectivament.

Respecte a les dades de participació en aquestes eleccions al Parlament de Catalunya, (segons ha informat l’Ajuntament de Barcelona) ha acudit a les urnes el 58,6% del veïnat amb dret a vot, unes dades força similars a les del conjunt de Catalunya, on va ser del 57,94%.

Podeu consultar els resultats per barris en els nostres gràfics interactius!

 

La Marina de Port

La victòria socialista ha estat àmplia a la Marina de Port, on la formació de Salvador Illa ha obtingut el 37,77% dels vots, seguit molt de lluny pel PP, amb un 13,37%. ERC ha estat la tercera força al barri, amb un 12,41% dels vots i Junts + Puigdemont per Catalunya, la quarta, amb un 10,22%.

La Marina del Prat Vermell

En aquest barri la victòria del PSC ha estat encara més contundent si fos possible. El veïnat del Prat Vermell ha lliurat el 38,03% dels vots a aquesta formació, que ha superat sobradament a la segona, que ha estat VOX, amb el 12, 82%. De ben a prop la segueix el PP, que n’ha assolit l’11,97%, mentre que Comuns-Sumar i ERC empaten en la quarta posició, amb el 10,04% dels vots.

La Bordeta

De nou, gran avantatge del partit de Salvador Illa, que ha estat la força escollida pel 27,9% dels votants de La Bordeta, mentre que Junts i ERC s’han disputat la segona plaça, amb el 18,02% i el 16,43% dels vots, respectivament. El PP ha estat el quart partit més votat, amb el 10,23%.

El Poble-sec

En aquest barri, el PSC ha representat el 28,82% dels vots, aconseguint d’aquesta manera una gran distància amb la segona formació més votada, que ha estat Junts + Puigdemont per Catalunya, amb un 16,01%. Els Comuns no s’han quedat gaire lluny dels de Carles Puigdemont, i ha obtingut la confiança del 14,54% dels votants del Poble Sec, superant per ben poc a ERC, al qual han votat el 14,52% dels electors.

La Font de la Guatlla

El PSC ha aconseguit un avantatge considerable respecte dels seus perseguidors a La Font de la Guatlla, on ha aplegat el 29,58% dels vots, lluny del 16,32% de Junts i del 14,73% d’ERC, formació perseguida pel PP, al qual han triat l’11,79% dels votants.

Hostafrancs

La victòria dels de Salvador Illa, que ha aconseguit la confiança del 25,79% dels votants d’Hostafrancs, no ha estat tan àmplia com en altres barris, ja que Junts + Puigdemont per Catalunya ha obtingut el 20,2% dels vots. ERC i Comuns-Sumar han estat la tercera i quarta força, amb un 14,73% i un 11,57%, respectivament.

Sants-Badal

Victòria indiscutible del Partit Socialista de Catalunya a Sants-Badal, amb un 23,88% dels vots, davant el 17,97% de Junts i el 15,09% d’Esquerra Republicana, mentre que el PP ha estat la quarta força, aplegant el 12,18% dels vots.

Sants

Els socialistes, tot i sortir vencedors, han superat per la mínima a la formació de Carles Puigdemont. En concret, el PSC ha obtingut el 23,88% dels vots i Junts el 22,14%. Esquerra Republicana ha estat el tercer partit més votat, amb un 15,66% i Comuns-Sumar la quarta, aplegant un 10,75%.

Podeu consultar els resultats de les últimes eleccions autonòmiques aquí

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.