L’antic restaurant – cafeteria La Pèrgola serà un espai urbanitzat d’ús públic

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Infraestructures Municipals, S.A (BIMSA), està enderrocant l’antic restaurant-cafeteria La Pèrgola, construït l’any 1929, amb façana principal a l’Avinguda Francesc Ferrer i Guàrdia, entre l’Avinguda Maria Cristina i el carrer Mèxic, al districte de Sants-Montjuïc.  Ubicat davant de la Font Màgica de Montjuïc i al costat de Casa Ramona, (Caixa Fòrum), l’edifici es troba molt deteriorat i en desús des de fa anys i el consistori pretén convertir-lo en un espai urbanitzat d’ús públic, evitant que tingui un caràcter residual i segregat. L’enderrocament  que s’allargarà fins a finals de desembre, té  un cost de 96.700 euros (més IVA).

L’espai de La Pèrgola té una superfície construïda de 2.770 metres quadrats:  planta soterrània de 400 m2 de superfície, planta baixa que ocupa la totalitat del solar amb 1.150 m2 i planta pis amb 1.220 m2. Els treballs consisteixen en l’enderroc d’aquest edifici, el reblert de la planta soterrani amb material reciclat i triturat procedent de la mateixa obra, la regularització del solar amb una capa de sauló i el seu tancament amb xarxa metàl·lica a l’espera de les properes actuacions. Per això, es pretén utilitzar com a paviment la mateixa solució constructiva que a l’Avinguda Maria Cristina, tot i que es proposa tintar les lloses que corresponen a la ubicació de l’antiga pèrgola.

Els treballs que començaran aproximadament durant el primer trimestre del 2015, tenen un cost aproximat de 2000.000 euros. Segons ha informat l’Ajuntament de Barcelona, comptarà amb llocs per seure, arbrat per donar ombra a l’espai i obrirà les visuals a la façana modernista de Casa Ramona i a l’element escultòric “Pèrgola-arbre” de l’Arata Isozaqui.

Fotografia: Ajuntament de Barcelona.

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.