La Marina segueix apostant pels “comuns” i el PP puja també al barri

Ctrl+C, Ctrl+V. Un primer cop d’ull als resultats registrats als barris de La Marina dóna una imatge quasi fotocopiada a la que es va veure en els darrers comicis, sense gaires canvis respecte sis mesos enrere. La dada més significativa, en aquest sentit, és la caiguda de la partipació en -5,7%, seguint la mateixa tendència que s’ha observat a la resta de Barcelona i Catalunya.

 

  • ECP torna a imposar-se. PP i ERC els que més augmenten suports, C’s i CDC els que més en perden

 

Pel que fa les preferències dels veïns, es manté la confiança majoritària a En Comú Podem, que amb el 32,9% torna a imposar-se amb claredat a la resta de partits i confirma que ha pres el relleu als socialistes com a referent polític majoritari del barri. La coalició encapçalada per Xavi Domènech ha aconseguit ser la primera força a totes i cadascuna de les barriades històriques i de les 18 seccions censals de La Marina, en una tendència que es manté a bona part de les zones de tradició obrera de l’àrea metropolitana. Tot i registrar un petit descens del -0,4% respecte el 20-D, els comuns segueixen tenint una àmplia diferència de 12 punts respecte el segon partit, el PSC, que té el 21,1% dels vots i puja un +0,7%.

Resultados 26J Ok 2 Resultados 26Jok

 

On sí hi ha hagut un canvi de posicions és a la tercera plaça, que el PP ha arrabassat a Ciutadans. La revifada que el partit de Rajoy ha experimentat arreu d’Espanya també s’ha reproduït al nostre barri, on ha crescut un +2% i arriba al 15,7% dels vots, mentre que, com si fossin vasos comunicants, la formació d’Albert Rivera també pateix aquí una caiguda similar a la de la resta de l’estat i es queda en un         12,4%.

A la 5a i 6a posició, de nou hi trobem els partits independentistes, ERC i CDC, amb el 10,3% i 4,6% respectivament. El més destacable respecte aquests partits és que Esquerra continua guanyant terreny a Convergència, que segueix en caiguda lliure (perd quasi una quarta part dels suports de fa sis mesos).

 

  • Referèndum d’autodeterminació? El vot de La Marina segueix dividit al respecte

 

Tot i que no ha estat el tema principal de la campanya, un dels punts d’interès d’aquestes eleccions era mesurar el grau de suport que mantenen les opcions que defensen un referèndum d’autodeterminació a Catalunya (ECP+ERC+CDC) i les que s’hi oposen (PSC+PP+C’s). En aquest sentit, sembla que els veïns de La Marina no han variat gaire el seu posicionament, ja que segueixen mostrant-se dividits quasi a la meitat des de les autonòmiques de desembre passat, amb un lleuger avantatge per als contraris al referèndum: 52,9%-47,1% al 27-S, 50,4%-49,6% al 20-D i ara 50,7%-49,3%.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.