L’INS Montjuïc organitza un acte sobre sostenibilitat alimentària a la Plaça de la Marina

L’Institut Montjuïc i l’entitat Desos Opció Solidària celebraran l’acte de cloenda del projecte d’Aprenentatge i Servei centrat en la reducció del malbaratament alimentari en la producció agrícola. L’esdeveniment durarà tot el matí (9-13h) del proper dijous 31 de maig i tindrà lloc a la plaça de la Marina, damunt del mercat municipal.

L’activitat vol convertir l’alumnat en protagonista de tota la feina feta durant el curs per sensibilitzar la ciutadania del barri sobre la necessitat d’introduir les minves al circuit alimentari. L’acció pretén consolidar la xarxa d’iniciatives transformadores que aposten pel consum responsable al districte de Sants-Montjuïc. L’espai constarà de diferents parades on l’alumnat de 3r d’ESO de l’Institut Montjuïc presentarà el projecte.

Els primers grups es faran càrrec de la captació de vianants per acompanyar-los a la plaça on trobaran el punt d’informació, en què s’explicarà l’experiència d’aprenentatge i servei amb l’ajuda de tríptics i cartells. La ciutadania també trobarà un espai de photocall amb un eslògan escollit per l’alumnat on fer-se fotos i un altre grup d’alumnes prepararà un vídeo de resum de la jornada.

Per acabar el recorregut, els veïns i veïnes participants podran visitar un punt de serigrafia on imprimir diferents dissenys sobre unes bosses per emportar. El motiu d’aquesta darrera carpa es basa en conscienciar la població que compri bosses de tela per reduir l’ús del plàstic. A més, l’alumnat té la voluntat de sensibilitzar sobre minves agroalimentàries per oferir un servei a la ciutadania del barri de la Marina i contribuir a la sostenibilitat social, econòmica i ambiental.

Per la preparació de l’acte, comptaran amb la col·laboració del col·lectiu Enmedio, un grup d’activistes creatius que impulsen accions transformadores a través de la imatge. L’acte, impulsat per l’Institut i Desos, també compta amb el suport de la Conselleria d’Educació del districte de Sants-Montjuïc.

Pots escoltar i llegir l’entrevista que vam fer als nois i noies integrants d’aquest projecte al Connexió La Marina a la notícia següent:

L’INS Montjuïc i l’ONG Desos Opció Solidària impulsen un projecte d’alimentació sana i sostenible amb alumnes de 3r d’ESO

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.