L’INS Montjuïc i l’ONG Desos Opció Solidària impulsen un projecte d’alimentació sana i sostenible amb alumnes de 3r d’ESO

L’Institut Montjuïc conjuntament amb ONG Desos Opció Solidària, han impulsat un projecte d’Aprenentatge i Servei que promou l’alimentació sana, sostenible a nivell ambiental, econòmica i social.

El 15 de maig vam poder parlar al Connexió La Marina amb Carolina Macía, Naiara Martínez, Miriam Estébez i Leire Chávez alumnes de 3r d’ESO del l’Institut Montjuïc (que formen part de l’edició d’enguany), també amb Belén Sánchez, Alejandra Neira, Najua Tatú alumnes de 4rt d’ESO (que van participar en la primera edició). També van ser amb nosaltres Marisa Escuer i María Pilar Molina, professores de l’INS Montjuïc, així com Oleguer Cebrià, membre de l’ONG Desos Opció Solidària.

Les alumnes que van venir a l’estudi ens van parlar sobre el projecte que havien estat fent sobre com implantar idees i eines per reduir el consum de menjar processat i fomentar el consum de menjar ecològic a la nostre societat. Amb el projecte, han desenvolupat jocs de rol sobre el malbaratament alimentari, recerques de xifres de totes les quantitats de menjar que es llança cada dia en els diferents establiments, visites al parc agrari del Baix Llobregat per saber  com cultivar i aprendre l’ofici i els aliments

De fet, arran de fer el projecte van aconseguir rebre el primer Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica de Catalunya en la seva primera edició de l’any passat. Aquest any està previst que la cloenda del projecte pugui ser oberta al públic el dia 31 de maig, tot i què l’acte encara està per confirmar.

Podeu escoltar l’entrevista completa a continuació:

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.