Manga a la biblioteca Francesc Candel

BIBLIOTECA FRANCESC CANDEL |

Quan sentim la paraula “manga” a tots ens vénen les mateixes idees al cap: protagonistes amb ulls enormes, nassos minúsculs i cabells de colors impossibles que viuen aventures fantàstiques i/o humorístiques. No aniríem gaire desencaminats, ja que el terme “manga” significa “dibuixos poc seriosos”  en japonès, la qual cosa  evidencia   la seva  voluntat  de ser un entreteniment popular.

A aquest caràcter juganer s’uneix una estètica senzilla però tremendament expressiva  i uns personatges carismàtics, com Doraemon, Son Goku o la Marinera Lluna,  que han enamorat a les generacions més joves de lectors. Tanmateix, el manga continua sent per a molts de nosaltres el gran desconegut. Per exemple: sabíeu que l’origen dels característics ulls que associem a l’estil manga es troba als clàssics de Walt Disney? O que al Japó el manga està tan normalitzat que es poden trobar col·leccions adreçades  a advocats, mestresses de casa o, fins i tot, metges? Qui ho hauria de dir, oi?

A la biblioteca Francesc Candel disposem d’un fons de manga que creix constantment  amb nous títols i que podeu consultar tant  a la sala d’adults com  a la sala infantil. També disposem d’una secció dedicada a l’anime amb pel·lícules animades que adapten els últims èxits del manga.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.