S’impulsa un projecte de suport a grups musicals emergents

Ajuntament de Barcelona

Entre el novembre de 2017 i l’abril de 2018, el Centre Cultural Albareda i La Bàscula s’uneixen per impulsar un programa d’acompanyament a grups musicals emergents de Sants-Montjuïc que vulguin millorar i consolidar el seu projecte musical. Aquest projecte pren el nom Pedrera 3.8, fent referència als 3,8 km que separen el barri de La Marina amb el barri del Poble-sec.

L’objectiu és promocionar la cantera de grups musicals del districte acompanyant-los en els assajos, la gravació d’un disc i la preparació de concert en directa. Les candidatures es poden presentar fins al 31 d’octubre, i el programa tindrà lloc als dos equipaments impulsadors.

Aquest programa inclou la tutoria i assessorament musical per part d’un professional, la residència als bucs d’assaig, la gravació d’un EP en estudi, la preparació del directe, la formació en difusió, comunicació i management dins del sector musical, actuacions als dos equipaments i la possibilitat de ser programats a diferents esdeveniments i espais culturals de la ciutat.

El procés d’acompanyament s’allargarà des del novembre de 2017 fins a l’abril de 2018. La recepció de propostes és del 15 de setembre al 31 d’octubre i per participar en la convocatòria cal omplir aquest formulari d’inscripció.

Per poder presentar-se cal complir uns requisits. Cal tenir entre 16 i 29 anys, o almenys més de la meitat dels components del grup hauran de tenir edats compreses en aquesta franja d’edat i cap dels components pot tenir més de 35 anys. També cal que, com a mínim, un dels membres del grup resideixi a Sants-Montjuïc, i es prioritzarà tenir vincle o relació amb els barris del Poble-sec i la Marina. Per últim, cal tenir un grup cohesionat i amb ganes de consolidar-se dins l’àmbit musical.

Pel que fa al procés de preselecció, els equips professionals del Centre Cívic Albareda i La Bàscula “preseleccionarà” 6 grups d’entre totes les propostes presentades. Aquests 6 grups passaran a la següent fase, i el dia 3 de novembre es notificarà la selecció final per l’audició tenint en compte uns criteris: l’originalitat de la proposta, la projecció del grup i el nivell d’execució de les peces presentades.

Finalment, el dia 10 de novembre els preseleccionats participaran en una audició. Un jurat format per tres professionals del sector musical serà l’encarregat de seleccionar el grup guanyador, el que gaudirà de l’acompanyament que ofereix el programa. Tot i això, el grup seleccionat per participar-hi es donarà a conèixer a partir del 17 de novembre. Els grups classificats en segona i tercera posició també seran premiats amb un paquet d’hores d’assaigs als bucs de l’Albareda i amb la gravació d’un tema a l’estudi de gravació de La Bàscula.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.