Acaben les reformes de la plaça de Joan Pelegrí

Ajuntament de Barcelona

El divendres, 29 de setembre Hostafrancs va estrenar la renovada plaça de Joan Pelegrí després de més de cinc mesos d’obres. La reforma de la plaça de 3.384 metres quadrats ha costat prop d’un milió d’euros i ha servit per millorar l’accessibilitat i la qualitat d’aquest espai públic, integrant-hi zones amb ombra, jocs infantils, arbres i mobiliari urbà. També han afegit una estructura metàl·lica que recorda l’antiga fàbrica que hi havia en aquesta zona.

L’esquelet metàl·lic de ferro corten, que s’ha col·locat a la banda dels carrers de Llobet i d’Ermengarda, té dues finalitats. La primera, recordar la història del barri i de l’antiga fàbrica metal·lúrgica. I, la segona, generar un límit visual. A més a més, sobre l’esquelet s’han instal·lat plaques fotovoltaiques que aportaran energia elèctrica a la seu del Districte de Sants-Montjuïc. També s’han substituït els antics fanals per leds i, per tant, l’enllumenat de la plaça serà més eficient.

La plaça de Joan Pelegrí ara és un espai reservat per als jocs dels infants de sis a dotze anys, una àrea amb ombres i diversos espais enjardinats. Han plantat arbres allà on el subsòl ho permet, ja que sota la plaça hi ha un pàrquing, i també s’han col·locat jardineres amb plantes arbustives. Tot això acompanyat d’una xarxa de reg necessària i adaptant la xarxa de drenatge que ja hi havia.

La inauguració ha coincidit amb la festa major del barri d’Hostafrancs, així que la plaça es va omplir immediatament d’activitats. El dissabte al matí, la plaça es va omplir amb motiu dels campionats de bàsquet i futbol, i a la tarda les actuacions de dansa clàssica i hip-hop es van haver d’endarrerir per les pluges.

Aquest dissabte 7 d’octubre, a la plaça Joan Pelegrí se celebrarà el tradicional ball de Rams i de Festa Major, amb la música de la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona. El cap de setmana que ve, el grup de tabals DesCentrats oferiran una jornada de tabals i, també, s’hi projectarà un mapping elaborat per nens i nenes del barri.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.