Associacions musicals del barri s’apleguen per celebrar un concert nadalenc

Els organitzadors van quedar sorpresos pel nombre d'assistents a l'esdeveniment

Text: Albert Aguilar

Dues setmanes després d’anunciar l’arribada oficial del Nadal al barri amb l’encesa dels llums de l’arbre, un conjunt d’associacions musicals i culturals han organitzat de forma conjunta el primer concert nadalenc a l’Espai Veïnal Química.

El concert va començar passades les sis de la tarda del divendres dia 13 de desembre i ràpidament es va omplir l’aforament màxim de la sala. No només estaven ocupades les cinquanta cadires col·locades a la sala, sinó també hi havia grups de persones observant dretes l’espectacle des de la llunyania.

Primer es van sentir les actuacions de la Coral Sant Cristòfol, la Coral Bisila i les cançons interpretades pel Juan Ramón Roldán qui, sense pertànyer a cap coral ni associació cultural sinó com a president de la comunitat de l’edifici de l’Espai Veïnal Química, no va voler perdre l’ocasió de participar-hi.

Minuts després van cantar els homes i les dones del grup musical Folk Montjuïc. Aquest esbart va fer cantar a tots els assistents i de forma simultània algunes de les nadales més populars com “25 de desembre” o “Campana sobre campana”. Una de les integrants del grup i organitzadores de la trobada, Isabel Valiente, va destacar la solidaritat que hi ha entre les associacions i va afegir que, en endavant, es faran “tantes festes i concerts com sigui possible”.

Després del torn del grup Folk Montjuïc, va arribar el moment de berenar. Les diferents associacions van preparar una taula amb aliments d’orígens molt diversos com els de l’Associació Guinea Bisila. L’aplec musical va acabar amb l’actuació del grup Umbel·la i sense les cançons per infants de La Marina Sona per motius de salut

El president del Club d’Escacs La Cadena i col·laborador de la trobada, Carlos Fernández, es va mostrar sorprès per la bona acollida que va tenir el concert, fins al punt que els organitzadors es plantegen “buscar locals més grans” per a properes convocatòries.

La majoria dels veïns i veïnes van coincidir en els adjectius “bonic i divertit” per descriure l’aplec. La Consellera de Districte, Lourdes Vidrier, tampoc no es va voler perdre l’esdeveniment i troba que ha estat una iniciativa “molt maca” de les associacions.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.