La Ludoteca Planeta Galeta acomiada la Casa dels Colors

Photocall durant la inauguració del nou nom de la ludoteca, que passa a anomenar-se Planeta Galeta

Ja és oficial. La ludoteca del barri ha canviat de nom amb un procés participatiu que ha aplegat més d’un miler de nens i nenes del barri. D’aquesta manera, ha deixat el seu nom antic, Casa dels Colors, per dir-se Ludoteca Planeta Galeta, un espai lúdic on la canalla del barri gaudeix del joc, la psicomotricitat i la interacció amb altres infants.

La ludoteca ha apostat perquè els infants de la Marina decideixin com volen anomenar el nou centre amb un procés participatiu

La ludoteca no s’ha quedat enrere amb els processos participatius i ha apostat perquè els infants de la Marina decideixin com volen anomenar el nou centre. I és que d’entre els noms que hi participaven (Ludoteca la Marina, Mar de Jocs i Ludoteca de les Meravelles), més de 1.200 nens i nenes han decidit que Planeta Galeta havia de ser el nom guanyador.

Primer, es va fer una pluja d’idees per proposar noms i se’n van recollir gairebé 40. Un jurat de 7 persones, on hi havia representants del Districte de Sants Montjuïc, la ludoteca, educadors, infants, pares i entitats del barri, van fer una tria amb les quatre propostes. Per acabar, es va dur a terme la votació, i entre els que participaven es trobaven els alumnes de les escoles de la Marina.

El motiu pel qual s’ha canviat el nom de la ludoteca és per diferenciar-lo amb el de l’Espai Familiar Casa dels Colors, un entorn que serveix d’acollida i acompanyament a famílies amb infants d’entre 0 i 3 anys. “Hi havia molta confusió amb aquest altre espai, i per aquesta raó vam decidir que havíem de canviar-lo”, detalla la Núria.

El nom de Planeta Galeta substitueix el clàssic Casa dels Colors amb el que sempre s’ha conegut la ludoteca del barri

El canvi de nom es va donar a conèixer, oficialment, el passat 13 de gener amb un acte públic on no va faltar la intriga. Nens i nenes de les seves famílies usuàries esperaven amb ganes que s’anunciés la nova personalitat del centre. Amb un joc per endevinar-lo, es va donar a conèixer que Planeta Galeta vindria a substituir el clàssic Casa dels Colors amb el que sempre s’ha conegut la ludoteca del barri.

“Participar de les decisions és un aprenentatge necessari”, comentava la Núria Estruga, directora de l’ara Ludoteca Planeta Galeta. Destaca la feina que fa la ludoteca en un barri com la Marina, que té unes característiques específiques que impedeix que alguns nens i nenes no puguin jugar a alguns jocs per manca de recursos. “El fet que es barregin infants dels diferents barris de la Marina és molt ric”, comenta.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.