Nova residència i centre de dia a la Marina

El Grup La Vostra Llar va inaugurar aquest nou centre privat el passat 4 de juliol

Residència La vostra llar

Una inauguració és sempre un dia emotiu i especial, encara més si es tracta de l’obertura d’un servei per a les persones del barri.

El passat dia 4 de juliol, el número 29 del carrer de la Foneria va ser el centre d’una gran trobada que va aplegar alguns dels rostres més reconeguts del barri i de la ciutat de Barcelona.

Ubicat en l’espaiós recinte que abans ocupaven els emblemàtics cinemes Capri, dels quals s’ha conservat la façana, els 2.700 m2 del centre acullen 78 places de residència i 15 de centre de dia.

Tant és així, que a les diverses plantes del recinte es troben distribuïts espais com ara una bugaderia, gimnàs, hort urbà, sales de lectura i de cinema, una perruqueria, una àrea de fisioteràpia i un gran pati interior que va esdevenir l’epicentre de l’activitat durant aquella jornada.

Abans, però, la directora general de La Vostra Llar, Maria Domènech, i el conseller delegat, Marc Cucala, van oferir una visita guiada per l’edifici a la segona tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Maria Eugènia Gay.

Mentrestant, la resta de visitants va recórrer lliurement les diferents estances de la residència, que amb una gran presència d’elements de fusta, encara desprenien aquella olor de nou de trinca.

D’esquerra a dreta, la directora general del Grup La Vostra Llar, Maria Domènech, el director d’operacions de la companyia, Fernando Mayán, la segona tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Maria Eugènia Gay i el conseller delegat de l’empresa, Marc Cucala.

Un cop acabada la ruta per tots els racons dels quals disposa l’edifici, va arribar el torn dels parlaments. La segona tinent d’alcalde, tot agraint haver estat convidada a la celebració, va destacar la voluntat de l’Administració per oferir totes les facilitats a la gent gran, qui, assegura, “mereixen totes les cures i atenció que se’ls hi pugui donar”. Posteriorment, en ser preguntada, va mostrar el seu acord amb la iniciativa de mantenir l’antiga façana dels cinemes Capri. “Aquesta decisió ressalta la importància de cuidar la memòria col·lectiva que representen els nostres predecessors”.

Per altra banda, Cucala i Domènech, representants del Grup La Vostra Llar, van expressar la seva gratitud i il·lusió davant el naixement d’aquest espai, que esperen sigui “d’ajut per a la gent del barri i els seus familiars”. “Som una empresa familiar amb més de 35 anys d’història i amb uns objectius ferms i clars: donar resposta a les necessitats que presenten les persones dins el procés d’envelliment i fer-ho de la millor manera possible, de forma personalitzada, amb tendresa i amb dedicació”, va afegir el conseller delegat de la companyia.

Els centres de dia i residències del Grup La Vostra Llar són de caràcter privat, tot i que alguns d’ells disposen d’un percentatge de places acreditades, que són concedides per la Generalitat mitjançant un concert públic.

Aquests processos, amb tots els passos que s’han de seguir per tal que es produeixin, triguen entre un i dos anys en materialitzar-se, motiu pel qual, el centre de la Marina, en estar recentment inaugurat és 100% privat, amb previsió que aquestes places públiques siguin adjudicades als sol·licitants en un futur.

Els preus mensuals de les places privades varia en funció de les comoditats i del tipus d’habitació que s’esculli. En el cas dels dormitoris compartits, el preu és de 2.500 €. En quant als unipersonals, existeixen dues categories diferents, sent la primera d’elles l’individual, que disposa d’un únic llit però amb lavabo compartit, amb un preu de 2.600 €. Finalment, la suite, per 2.700 €, ofereix una habitació totalment privada.

El parc de residències de la Marina, arran del naixement d’aquest nou espai, s’expandeix, ja que aquest és el segon centre privat del barri, després de la Clínica Sant Antoni, ubicada al carrer Sant Eloi, 6. Tot i això, el veïnat encara no disposa d’un servei públic d’aquestes característiques, a l’espera que les dues residències estipulades per la Generalitat, que ja tenen un lloc físic assignat, esdevinguin una realitat.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.