El Cine Capri emprèn el seu camí cap a una residència de gent gran

Alejandro Flores

Qui hagi passat durant els últims dos mesos per davant de l’antiga sala haurà sentit el xivarri de les màquines enderrocant tot l’edifici, que estava afectat per aluminosi i patia un deteriorament greu. S’enderrocarà tot menys l’estructura de la façana principal, que com a gest de memòria, es conservarà com a entrada principal de la residència.

L’empresa ‘La Vostra Llar’ construirà un centre privat amb un aforament de 75 places residencials i 15 de centre de dia, i la previsió és que entri en funcionament durant el mes de juny del 2024. Amb 2.700 metres quadrats, el centre residencial per a gent gran disposarà d’un jardí interior, terrasses i habitacions grans, un gimnàs i un hort urbà al terrat.

“Per tal de recuperar la memòria col·lectiva de l’activitat originaria de l’edifici, que segurament recorden els veïns del barri, es conservarà la façana del carrer de la Foneria de l’antic cinema Capri”, expliquen des de l’empresa. La nova residència tindrà una plantilla de 45 professionals de serveis mèdics, fisioteràpia, educació social, psicologia, teràpia ocupacional, entre d’altres.

La directora general de La Nostra Llar, la Maria Domènech, comenta que “parem molta atenció a la ubicació dels nostres centres perquè no volem que els nostres grans es desvinculin del seu àmbit, i desitgem que mantinguin un contacte estret amb les seves famílies i amics, que comparteixin vivències i formin part del seu dia a dia: vincularem el centre amb el seu entorn perquè moltes persones del barri de la Marina formin part de la família de La Vostra Llar”.

Els reclams veïnals demanaven que l’antic edifici canviés a titularitat pública per convertir-lo en equipaments, un teatre o fins i tot una residència per a gent gran, això sí, que fos pública. No obstant això, malgrat les demandes que es van fer per part de les associacions i entitats del barri, el projecte privat va tirar endavant.

Ara, la residència s’establirà en un edifici històric per al barri. El Cine Capri, situat al número 29 del carrer Foneria, formava part dels habitatges de la SEAT. Inaugurat el 1957, va estar obert fins el 1974, i era un dels espais lúdics dels treballadors de la fàbrica. Anys després, es va transformar en un gimnàs, però es va abandonar fa una dècada.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.