Faves i pèsols i julivert

Encara som a temps de menjar les últimes carxofes tendres i si anem al mercat també hi podrem trobar faves i pèsols gairebé acabats de collir; son els últims llegums frescos que trobarem i que semblen verdures pel seu preciós color verd i el sabor dolç, que algunes vegades fa que uns quants ens els mengem abans d’acabar-los de desgranar.

Proposo una recepta plena de sabors intensos i amb una gran quantitat de vitamines, minerals proteïnes i fibra en abundància que ens aniran molt bé. És un plat que combat l’estrès i el mal de cap. I no dubteu de que és una mica afrodisíac.

 Faves i pèsols a la menta.

Ingredients per a quatre persones

  Faves fresques                                     1 Kg.

  Pèsols frescos                                  250 g.

  Carxofes                                              4 molt tendres

  Cebes                                                  1 petita

  Menta fresca                                         1 branca

  Sajolida                                                1 mica

  Llimona                                                   mitja

  Oli d’oliva                                             5 cullerades

  Vinagre de poma                                  2 cullerades

  Sal y Pebre

Elaboració: Pelem i posem a coure les faves i els pèsols en aigua bullent amb la sajolida uns 10 minuts. Escorrem i ho posem en una bol. Hi afegim la ceba tallada en rodanxes fines i els cors de carxofa tallats en tires molt fines i amanides amb suc de llimona. Batem l’oli amb el vinagre, la sal, una mica de pebre i les fulles de la menta. Ho reguem tot amb la vinagreta i ho servim.

Que vagi de gust!!

Esther Pardo i Gimeno

Abril de 2021

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.