La Casa del Rellotge celebra el seu 40è aniversari amb una exposició fotogràfica, menjar i bona companyia

40è aniversari Casa del Rellotge

40 anys no es fan cada dia, i menys quan ets un centre cívic fruit i obra de la lluita veïnal. Amb recursos limitats i un personal que treballa com si fossin el doble de gent, el Centre Cívic la Casa del Rellotge ha arribat a la quarantena amb més forces i empenta que mai.

Assolir aquesta fita està a la mà de ben pocs, motiu pel qual s’ha de celebrar com es mereix. Ja fa un parell de mesos, el dijous 4 d’abril, van presentar una exposició fotogràfica i de cartelleria que navegava pels 40 anys d’història d’aquest centre, en una trobada familiar i de comunió que va transportar als presents per les diferents etapes de l’emblemàtic edifici, de la mà de les explicacions de la presidenta del centre cívic, Marta Morillo, del dinamitzador de l’espai, Joel Talavera i de l’historiador de la Marina, Oriol Granados.

L’ambició de la Casa del Rellotge és tal, que aquesta celebració no els va semblar suficient. Pel dia 6 de juny es va programar una mostra fotogràfica, anomenada “40 anys, 40 retrats”.

La jornada es va obrir amb els parlaments de la Marta Morillo, el secretari de la Unió d’Entitats i president de l’AVV Eduard Aunós, Manel Coronado, la regidora Raquel Gil i la Teresa Polo, usuària del centre que, amb l’emoció a flor de pell, va agrair al personal de la Casa del Rellotge haver-la ajudat a superar situacions personals complicades, per després fondre’s en una abraçada amb Morillo.

La Casa del Rellotge
L’abraçada entre Teresa Polo i Marta Morillo

Tot seguit, la concurrència es va dirigir a l’última planta de l’edifici per delitar-se amb els retrats que s’havien emplaçat per tota la sala. Tots ells de cares conegudes del barri i la seva cultura. En són exemple la professora de ball, Lourdes López, la presidenta de Folk Montjuïc, Isabel Valiente, el manyà Benito Maín, en Josep Vicens, en Salvador García i la Pilar Gómez, del Grup d’Havaneres Montjuïc i, naturalment, totes les persones que han format part de l’equip del centre cívic durant aquests anys, entre d’altres.

Una celebració que es va tancar en gran amb un aperitiu, amb delicioses tapes i tota mena de begudes, marinat amb la conversa, les rialles i els retrobaments d’algunes de les figures del nostre barri.

La cosa no va acabar aquí, ja que el dissabte 8 de juny, es va presentar el trencadís en col·laboració amb diferents tallers de la Casa del Rellotge, elaborat amb motiu del 40è aniversari. A més a més, aprofitant la Festa Major de la Marina, també es va organitzar un concurs de gaspatxos, celebrat el diumenge 16 de juny als Jardins de Can Farrero, a l’exterior del centre cívic. Unes trobades de caràcter festiu, amb bon menjar, música i, per sobre de tot, una excel·lent companyia, que és la millor representació possible del caràcter associatiu i familiar d’aquest barri, que ha permès mantenir amb vida aquesta insígnia cultural fins avui dia.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.