Noms pels nous vials del Prat Vermell

Campanya per la memòria del barri. Contra l’oblit, i carrer a carrer.

Complint amb els requisits que l’Ajuntament demana per fer propostes al nomenclàtor: que la persona hagi mort fa molt de temps, que la proposta sigui documentable, que es faci per un tram de carrer o plaça concret, que visibilitzi la memòria de les dones i de la zona, i a més, noms que no siguin ja presents a la ciutat o representats amb altres noms al barri (industrials, verges, molts homes, algunes professions… ja hi són) l’AVV Eduard Aunós i LA MARINA, amb la col·laboració de la Unió d’Entitats i l’Associació de Comerciants de la Marina i moltes altres persones i col·lectius, hem elaborat aquesta llista, amb la idea d’organitzar-nos i sumar a tothom qui vulgui, per fer arribar la proposta de manera conjunta a la Taula de Memòria Històrica que treballa al barri.

Durant el mes de maig, juny i juliol es recolliran els suports de la resta d’entitats, grups, i persones a títol individual. Ens hem afanyat a consensuar-la mínimament i a publicar-la per donar-vos-la a conèixer i així reclamar el vostre suport i animar-vos a participar-hi.  

L’Ajuntament necessita 13 nous noms pels carrers que aviat estaran a punt al Prat Vermell i n’hi proposem 20, ja que hi haurà més espais per anomenar i en tot cas el Nomenclàtor sempre tindrà opcions per triar. Tanmateix, alguns noms ja són a la Taula de Memòria de la Marina, i d’altres encara no.

Es tracta de presentar la llista tan consensuada com sigui possible i, sobretot, escoltant i fent suport al veïnat d’Eduard Aunós (Cases Barates), que en aquesta ocasió ha de ser el protagonista. 

Les propostes se centren en les dones del barri i els seus oficis, en els llocs de la nostra memòria i en algunes pioneres que també reflecteixen l’esperit i el caràcter del nostre barri.

Propostes de noms pels carrers del Prat Vermell

Els mesos vinents es farà una trobada amb totes les entitats a l’Associació de veïns i veïnes d’Eduard Aunós. També emprendrem una campanya de recollida de signatures de suport amb entitats, comerços i tothom qui vulgui sumar-se.

A lamarina.cat teniu una secció que es diu Viquis contra Oblit, hi recollim la història universal i del paisatge català d’alguns dels noms que proposem. Ara, però, necessitem recollir els testimonis dels barris de la Marina i lluitar contra l’oblit,  perquè les generacions venidores tinguin memòria i es reconeguin carrer a carrer.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.