Hamamatsu Photonics, líder mundial en tecnologia fotònica, s’incorpora a DFactory Barcelona

Consorci de la Zona Franca de Barcelona

El DFactory Barcelona, l’ecosistema d’indústria 4.0 de referència internacional impulsat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) continua consolidant el seu creixement i impuls a la innovació amb la recentment incorporació de l’empresa Hamamatsu Photonics en les seves instal·lacions.

Hamamatsu Photonics és una companyia especialitzada en tecnologia fotònica que realitza tota mena de sensors o emissors òptics per a fabricants de sectors tan variats com els d’instrumentació mèdica, industrial o l’automòbil. Fundada al Japó l’any 1953, Hamamatsu Photonics té actualment oficines als Estats Units, la Xina, Corea del Sud i en diversos països europeus. La companyia internacional té una facturació per sobre dels 1.000 milions d’euros i compta avui amb més de 5.000 treballadors establerts per tot el món.

Específicament, Hamamatsu Photonics cobreix des dels raigs X fins a la radiació infraroja, i habitualment dissenya productes a mesura per als seus clients. El seu mercat és completament global, sent els seus productes usats en més de 100 països del voltant del món: es dirigeixen potencialment a tot aquell sector que necessiti emetre o detectar llum de manera precisa, principalment instrumentació.

Un terç dels seus productes són utilitzats per fabricants d’equips mèdics, centrats per exemple en Imatge Molecular, anàlisi d’ADN o radiografia dental. La resta dels seus sistemes van dirigits a altres aplicacions, com ara inspecció de RX, impressió UV, Soldadura làser, anàlisi de gasos o aliments i sensors dins de l’automòbil. Hamamatsu Photonics també és proveïdor del CERN i participa en projectes de física de partícules, ajudant a aconseguir els dos premis Nobel pel descobriment del neutrí i la seva massa.

En l’acte de benvinguda, Pere Navarro, delegat especial de l’Estat en el CZFB ha destacat que “DFactory Barcelona és un hub tecnològic dinàmic, basat en un treball col·laboratiu i de creació de nous negocis. Una empresa internacional i de gran projecció com Hamamatsu Photonics segur que inspira i pot ajudar a projectar al món unes altres de les empreses presents en el hub. La nostra intenció és continuar fomentant i impulsant sinergies que permetin desenvolupar solucions claus per a l’avanç de la nova economia”.

Les empreses instal·lades en el hub tecnològic d’indústria 4.0 impulsat pel CZFB tenen la possibilitat de generar sinergies i establir aliances amb la resta de les organitzacions presents en l’edifici.

Per part seva, David Castrillo, Hamamatsu CVC Europe Business Development Manager, ha explicat que “en Hamamatsu podem realitzar el sensor o mòdul en maquinari que necessiten els nostres clients, però no tenim el coneixement per a adaptar-lo al seu ús en l’aplicació final. Ser presents en el DFactory Barcelona ens permet precisament això, expandir les oportunitats de negoci que brinda el treball col·laboratiu aquí present, i així guanyar entre tots en un mercat global que ja, per si mateix, està totalment connectat”. Cal assenyalar que Hamamatsu Photonics té la seva seu central a Espanya des de 1991, situada al Parc Tecnològic del Vallès, i a partir d’ara, compta també amb un espai de cotreball en el hub tecnològic d’indústria 4.0 de referència mundial impulsat pel CZFB.

Un hub tecnològic en constant moviment

DFactory Barcelona és la fàbrica del futur des d’on es materialitza una nova manera de produir, molt més sostenible. Les empreses, que desenvolupen projectes capdavanters en el terreny de la impressió 3D, robòtica, ciberseguretat i blockchain, intel·ligència artificial i sensòrica, tenen la possibilitat de generar sinergies i establir aliances amb la resta de les organitzacions presents en l’edifici.
El projecte està alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 de Nacions Unides, facilitant la digitalització de la indústria com a palanca clau per a la transició ecològica i potenciant l’economia circular mitjançant l’adopció nous sistemes productius i de la manufactura avançada sostenibles.

Actualment, l’ecosistema compta amb unes instal·lacions de 17.000 m2 en quatre plantes, on ja s’han instal·lat prop de 30 companyies i en les quals treballen al voltant de 500 persones, cosa que significa un 85% d’ocupació. A més, el Consorci de la Zona Franca de Barcelona ja està treballant en la segona fase d’execució del DFactory Barcelona, un impuls que li permetrà aconseguir en els pròxims anys altres 72.000 m². Amb això, es preveu que en total treballin 1.500 persones de manera directa i 5.000 de manera indirecta.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.