La Iluerna de la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana estrena un nou sistema d’il·luminació, amb més possibilitats escèniques i d’alta eficiència energètica

La nova IIum, que es va estrenar en el concert d'Orliński, ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Fundación Endesa

(El Palau de la Música)

Un dels elements més emblemàtics del Palau de la Música Catalana és, sens dubte, la lluerna, la gota feta de vidres de colors que presideix el sostre de la Sala de Concerts. El 25 de gener, abans de l’inici del concert del contratenor Jakub Józef Orliński, va enlluernar el públic assistent amb una demostració del seu nou sistema d’il·luminació, un projecte de renovació tecnològica que ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Fundación Endesa.

L’acte d’inauguració va comptar amb la presència de la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Natàlia Garriga; el regidor de Ciutat Vella de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle; el president d’Endesa i de la Fundación Endesa, Juan Sánchez-Calero; el conseller delegat d’Endesa, José Bogas; la directora general de la Fundación Endesa, Maria Malaxechevarria; el director d’Endesa a Catalunya, Enric Brazís; el president de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música, Joaquim Uriach, i el director general de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música, Joan Oller.

La nova instal·lació dota la lluerna de més possibilitats escèniques i ho fa, alhora, amb una alta eficiència energètica. S’han instal·lat 16 projectors de tecnologia LED, de color variable, que donen llum indirecta omnidireccional i regulable, tant en intensitat com en color. L’efecte aconsegueix simular durant la nit la difusió pròpia de la llum natural, tot augmentant d’aquesta manera les possibilitats artístiques de la sala. Així, la lluerna acompanyarà concerts i espectacles i aportarà la il·luminació específica que cadascun requereixi.

Les noves lluminàries permeten una reducció d’1,60 kW de potència. Això suposa una disminució del 33% del consum energètic respecte de la il·luminació anterior. Amb aquesta actuació s’aconsegueix un estalvi de 2.496 quilowatts hora/any i evitarà l’emissió anual a l’atmosfera de 469,24 kg de CO2.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.