Una malaltia que només pateixen tres persones al món

Patir una malaltia rara dificulta el seu diagnòstic, el seu tractament i la seva cura. Alhora, són poques les investigacions que hi ha en marxa per estudiar-les, i més quan només la pateixen tres persones al món. L’angiopatia cerebral proliferativa n’és un exemple, i l’Iker Martín és un dels tres afectats per aquesta malaltia.

Todos somos Íker”. Aquest és el títol de la campanya que la família ha obert al portal change.org per tal d’enviar una carta al Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. El fi és demanar ajuda per tal que el puguin curar quant abans possible; curar-lo però, tal i com diu la seva mare Patricia Marañas, també fomentar la investigació d’aquesta malaltia. “No hi ha cap línia d’investigació en marxa perquè no hi ha fons econòmic suficient. Ara bé, Canadà i Estats Units estan començant a estudiar la malaltia, i sobretot el cas de l’Iker”. Malgrat això, encara no s’inicia la cerca d’un tractament i cura. Víctor Marañas, el seu oncle, ho justifica pels “pocs interessos econòmics” de les grans farmacèutiques.

L’angiopatia cerebral proliferativa consisteix en la malformació dels vasos sanguinis del cervell, que creix de forma descontrolada provocant accidents isquèmics transitoris, és a dir, el flux de la sang es deté en una part del cervell durant un petit període te temps. Per aquesta raó, la família de l’Iker demana ajuda a tots els mitjans possibles.

El seu oncle ha explicat a La Marina Digital com va ser el difícil diagnòstic de la malaltia. “Se li quedava mig cos immòbil, sense força. Després de moltes proves mèdiques, se li va detectar l’angiopatia cerebral proliferativa”. El seu cas, però, està fora de la normalitat, ja que és “el més avançat del món i qui l’ha patit més jove”.

Davant aquesta situació i la manca de línies d’investigació, els neuròlegs desconeixen un tractament eficaç per combatre la malaltia. L’Iker es pren una medicació en moltes dosis, però “no li fa res”. El temps passa i la malaltia agreuja, però l’esforç dels familiars segueix viu i dia rere dia busquen tots els mitjans possibles per transmetre un missatge clar: una investigació per trobar una cura a la malaltia del petit Iker Martín.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.