Viu Montjuïc, el festival del Parc de Montjuïc

Les activitats culturals i d’entreteniment sedueixen el veïnat de la Marina

Durant aquest cap de setmana el Viu Montjuïc ha omplert el Parc de Montjuïc de més de 60 activitats culturals i d’entreteniment per a tots els públics, des d’itineraris guiats fins a espectacles de dansa, teatre i performance, concerts, exposicions i portes obertes als equipaments del parc. Un dels objectius de la iniciativa és convidar i seduir el veïnat dels entorns del parc, entre els quals els barris de la Marina, a redescobrir tota l’oferta cultural i les possibilitat d’oci i gaudi en família que guarda Montjuïc els 365 dies de l’any. 

I mica en mica el festival aconsegueix un públic on no només destaquen els visitants d’arreu de la ciutat, sinó que també veïns i veïnes de l’entorn aprofiten les nombroses i diverses activitats. Així, durant el cap de setmana del 5 i 6 d’octubre, els ascensors del Polvorí, el carrer Pedrera del Mussol o el Foc al Prat Vermell, van tenir un continu trànsit de persones, veïns i veïnes que no han volgut perdre’s l’ocasió.

En aquest sentit, la regidora del districte de Sants-Montjuïc, Raquel Gil, remarcava la gran participació com “una mostra que la ciutat viu de cara a Montjuïc i el veu com l’espai per gaudir d’una oferta cultural de qualitat i per a tothom”. Alhora,  destacava el treball de totes les entitats promotores de l’esdeveniment “una mostra de la gran capacitat de col·laboració i coordinació conjunta dels equipaments” i  afegia que l’experiència cultural i lúdica del festival és el “que esperem que la ciutadania vingui a buscar i es trobi a Montjuïc durant tot l’any”.

Un dels objectius és convidar i seduir el veïnat dels entorns del parc a redescobrir tota l’oferta cultural i les possibilitat d’oci i gaudi en família que guarda Montjuïc

En aquesta edició del Viu Montjuïc, que s’afegeix també a la celebració del 25è aniversari del Jardí Botànic de Barcelona i, entre les activitats destacades d’aquesta edició hi ha les actuacions del Montjuïc Dansat o els 7tobreak a l’escenari del MNAC, la lectura dramatitzada Baixant de la Font del Gat orquestrada per la Casa de la Premsa i la Biblioteca Poble Sec – Francesc Boix, els itineraris culturals i naturalístics pels nombrosos punts d’interès del parc, El Petit Festival que el Museu d’Arqueologia de Catalunya ha dissenyat pels més petits o les Fontades Comunitàries, la marató d’activitats i concerts per a tota la família que en aquesta edició, la Taula de Cultura Comunitària del Poble-Sec porta als Jardins de Joan Brossa.

El Viu Montjuïc, que enguany arriba a la quarta edició, neix d’aquesta voluntat de coordinació dels diferents actors culturals de Montjuïc i està coorganitzada i finançada pels mateixos equipaments, pel Districte de Sants-Montjuïc, l’Institut de Cultura de Barcelona, el Consorci de Turisme de Barcelona i la Quarta Tinència d’Economia, Hisenda, Promoció Econòmica i Turisme. Es finança a través de l’impost turístic, que impulsa iniciatives per millorar el lleure i gaudir d’un espai públic verd i cultural de qualitat dirigit especialment als veïns i veïnes de Barcelona.

Fotos: @BCN_SantsMont

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.