Propòsit pel 2019: Pujar més sovint a la muntanya de Montjuïc!

Des de la passada tardor, l’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa un procés participatiu per a l’elaboració del Pla d’Actuació del Parc de Montjuïc.

La Marina és un dels tres barris que dóna a la muntanya, juntament amb Font de la Guatlla i Poble-sec. És cert que l’orografia i l’escàs transport públic no hi faciliten gaire els desplaçaments, que la manca d’establiments dificulta poder passar-hi temps si no s’hi va preparat, que hi ha equipaments amb una preocupant infrautilització com els estadis de l’Anella Olímpica però que quan hi ha esdeveniments massius ens generen talls i embussos. Però cal reconèixer que tenir a prop una muntanya com Montjuïc és un privilegi. Com a espai natural i d’esbarjo, mirador en 360º al mar i a tot el pla de Barcelona i com a centre cultural, és un lloc difícil de trobar en altres grans ciutats.

Viure a les entranyes de Montjuic i deixar-la que ens hi aculli és un gran privilegi. Tant, que recordem que alguna vegada hi ha hagut l’intent d’urbanitzar les zones a prop, prioritzant construccions luxoses!

Però tot i això, la majoria dels barris que vivim al seu costat sovint aprofitem ben poc els nombrosos beneficis, sobretot de gaudi, (i fins i tot d’abstracció, perquè no cal viatjar a l’Índia per tenir espais de reflexió vivint al costat de Montjuïc) que ens dona. Així que us convidem a apropiar-nos-en amb petites accions que generin dinàmiques socials capaces de provocar canvis i convidar a d’altres a seguir-los, com pujar més sovint a la muntanya amb els nostres!! Afegiu-ho als vostres propòsits d’aquest 2019!

Fa menys de 50 anys, vam perdre la nostra platja, la de Can Tunis. És important que mai tornem a veure com una part tan important del nostre patrimoni se’ns escapa: valorem Montjuïc com cal, identifiquem i reclamem allò que s’hi podria millorar i gaudim-la com el que és: La nostra Muntanya!

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.