Texte:Yohany Limpias Ayala
Fotos: Josep Vicens.
Ningú s’estranya de veure el munt de gent que va cap al centre de Barcelona i hi torna, però ja no és tan habitual veure-la al voltant d’un rom cremat i un grup de música oferint un espectacle d’havaneres en viu. És allò que van organitzar, al Cafè d’en Víctor ―carrer de la Tapineria― el Víctor en persona com a propietari del negoci i president de la Joia de Montjuïc ―entitat gairebé centenària al barri―, el grup Marina Musical i una colla d’amics i amigues, el passat 14 de febrer.
Una barreja d’amistats, inquietuds culturals i complicitats maritals (l’espectacle es va vendre como una celebració de San Valentín, tot i que hi havia colles senceres sense parelles) es van traslladar-hi des del barri. Una seixantena de persones van delectar un sopar que oferia entre els seus primers Salpicó de marisc, Fideuà de señorito i Crema de llagosta, plat aquest que va triomfar en algunes taules. I de segon Bacallà al pil-pil i cocotxes, Rollitos de llenguado al fonoll amb cloïsses o Suprema de salmó en suc d’ibèrics.
I en havent sopat els de la música es van arrencar amb Ulls verds o la Rosa dels vents, i van presentar en públic una havanera d’autoria pròpia com El pescador y su barca. Tampoc no hi van faltar els clàssics El meu Avi, La Bella Lola o Salió de Jamaica. Amitat, evocacions, bon menjar, rom cremat i tot amanit d’havaneres van fer d’allò una nit per recordar.