Comencen les obres de la Lleialtat Santsenca

ANNA RABASSÓ//

 

L’antic edifici cooperatiu de la Lleialtat Santsenca ja ha començat a ser renovat. En aquesta primera setmana d’obres es començaran a fer els primers treballs d’execució del projecte que ajudaran a que llueixin els elements originals de l’edifici datat de l’any 1927 a més d’incorporar nous recursos tecnològics que milloraran l’eficiència energètica, com un sistema de climatització i unes plaques fotovoltaiques. A part es dotarà l’edifici amb diversos equipaments per poder realitzar qualsevol esdeveniment, la part més significativa serà la sala d’actes amb una capacitat per 200 persones.

 

La lleialtat Santsenca fa anys que no està en ús. Ara l’ajuntament ha invertit 4,1 milions d’euros perquè les entitats del barri tinguin nous espais. De moment encara no s’ha especificat a quina entitat o activitat anirà destinada el projecte, el que si que es té clar és que aquest equipament solucionarà el dèficit dels locals destinat als veïns que hi ha al nostre districte.

 

Aquesta remodelació que pretén millorar els espais als que tenen accés la gent del barri xoca amb el projecte de Can Vies que continua en marxa. El col·lectiu okupa continua reconstruint l’edifici que van utilitzar durant 17 anys amb el que també oferien espais a la gent del barri, sobretot per fer assajos i concerts. La gent del districte continua dividida en dos bàndols: qui està a favor del model de centre social auto-gestionat i qui està a favor del model que proporciona l’ajuntament de Barcelona.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.