El veí Adrián Agenjo, becat per estudiar a la London School of Economics

L'Adrián Agenjo recull el reconeixement en mans de la reina Letizia. (Máximo García/Fundació La Caixa).

Es tracta d’una prestigiosa beca que atorga la Fundació La Caixa i entreguen els reis d’Espanya a només 100 estudiants dels gairebé 1.000 que se’n van presentar en aquesta edició. Els becats passen per un llarg procés de selecció, i en superar-ho reben un ajut que consisteix en el pagament de la totalitat de la matrícula a les millors universitats del món, a més d’una retribució mensual. L’Adrián ha rebut una beca de posgrau per estudiar un màster a l’estranger de Dret Internacional i Drets Humans a la London School of Economics and Political Science.

De ben jove i fa uns anys, l’Adrián ja apuntava maneres des de l’IES Montjuïc. El 2017, quan tenia 17 anys, La Marina va fer un reportatge on explicàvem que havia estat la segona millor nota del barri a la selectivitat en tota la seva promoció, aconseguint un 12,77, fet que li va permetre estudiar el doble grau de Dret + Criminologia i Polítiques Públiques a la Prevenció, a la Pompeu Fabra, del qual es va graduar primer de la seva promoció l’any passat.

Al 2016, havia estat el guanyador de la III Olimpíada Filosòfica a Catalunya, on s’hi van presentar 75 estudiants d’entre 43 centres educatius catalans, fet que també vam recollir al periòdic de La Marina. Una mostra del talent de la Marina i que quan les oportunitats es posen a l’abast de tothom, impacten en la vida del jovent.

Actualment, es troba treballant al tribunal de Nacions Unides que va perseguir el genocidi de l’ex-Iugoslàvia, a la Haia.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.