L’Ajuntament prohibirà que els gossos vagin sense lligar

EVA ALBIOL|

El govern municipal de l’Ajuntament de Barcelona va presentar aquest dilluns la proposta per revisar l’ordenança municipal de protecció, tinença i venda d’animals vigent des de 2003. El text proposat té com a objectiu garantir  la tinença responsable d’animals i la convivència amb les persones.

Així, el text, explica  que els gossos hauran d’anar sempre lligats, excepte en les zones destinades especialment per al lleure dels animals,  conegudes com a “pipicans”. Si no van lligats, es considerarà una infracció greu, i la multa pot arribar als 1.500 euros. D’altra banda, si l’amo no recull immediatament les caques dels animals també es considerarà una falta greu, i si permet que l’animal orini en una façana o al mobiliari urbà la sanció serà  fins a 750 euros.

Segons ha informat el regidor de Presidència i Territori de l’Ajuntament, Jordi Martí, els motius pels quals els animals hauran d’anar lligats són, entre d’altres, evitar situacions d’inseguretat com atropellaments o baralles entre gossos i aconseguir que els propietaris puguin controlar on orinen o defequen els seus animals.

Als barris de la Marina hi ha un total de dos pipican. Són els següents:

A. Pipican Jardins del Port Romà – Jardins del Port Romà ( Foc, 99)

B. Pipican Jardins Can Farrero – Jardins Can Farrero (Pg. Zona Franca, 116)

 

1 COMENTARI

  1. Si?? Pues que hagan pipicans del tamaño de un campo de fútbol. Por que los animales necesitan correr y hacer ejercicio y estos sitios son ridículos. Que vergüenza de gobierno. Que terminen las obras prometidas y se dejen de gilipolleces para distraer al ciudadano. Que sera lo próximo? Prohibirnos pisar la calle?? Va hombre!!! Pues yo llevare a mis perras sueltas. Por que lo necesitan y punto. Ademas hay parques donde se sacan los perros y no están habilitados para ello y la gente sabe que se pasean por ahí, si no les gusta que no vayan. Que Barcelona es muy grande.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.