Els estibadors del Port de Barcelona donaran diners al sistema sanitari i garanteixen el seu funcionament

AERIES PORT DE BARCELONA 2019

Text: Alejandro Flores

El col·lectiu de treballadors portuaris ha decidit que, davant la situació de gravetat a causa de la crisi del coronavirus i el risc de col·lapse del sistema sanitari, donaran al Departament de Salut els beneficis que obtinguin dels contenidors amb material de primera necessitat i de material sanitari que descarreguin al Port de Barcelona. A més, garanteixen el complet funcionament del Port durant les 24 hores dels 365 dies de l’any, fet que afavorirà el trànsit d’aquests productes per garantir l’arribada als seus destinataris.

“Nosaltres cobrem per contenidor. Un contenidor pesa segons el material que transporti, i la xifra de diners que donarem pot variar segons el mes. Hem fet un càlcul aproximat i calculem que dilluns rebrem entorn els 75.000€ en material sanitari i de primera necessitat”, assegura un dels portaveus dels estibadors del port de Barcelona i membre del Comitè d’Empresa, l’Albert Gil. Aquests diners, malgrat que aquesta última setmana han rebut menys mercaderies a causa de la situació d’aturada del comerç nacional i internacional, els enviaran directament al Departament de Salut.

“Som un col·lectiu molt vinculat al poble. El 2017, la societat catalana es va posar de la nostra banda. Ara, en un moment tan delicat com aquest, hem decidit donar-los suport”, explica l’Albert. Aquesta iniciativa suposa un sacrifici pels estibadors, ja que destinaran una part dels diners que cobrin a reduir els efectes de la crisi del Covid-19.

Quan la Mesa d’Emergència del Departament de Salut rebi els diners, els distribuirà a aquells sectors i col·lectius més vulnerables als efectes del Covid-19, com és el cas de les persones grans o amb patologies prèvies. El material sanitari comença a escassejar, i és per aquesta raó que accions solidàries com la dels estibadors ajuden al normal funcionament del sistema de salut, tant el públic com el privat, en situacions de crisi d’existències.

Pots llegir el comunicat sencer fent click aqui.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.