“Volem que tothom vagi a votar, som independentistes, però per sobre de tot som demòcrates”

Entrevista a Carme Forcadell, presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC)

Què és l’ANC? Ha arribat per quedar-se?

Som una entitat que treballa per aconseguir la independència de Catalunya perquè creiem que és el millor per tots els seus ciutadans. L’assemblea no ha vingut per quedar-se; quan aconseguim el nostre objectiu, ens dissoldrem i tornarem a casa. Som tots voluntaris i tenim moltes ganes de tornar a fer la nostra vida normal.

Actualment, en quin punt ens trobem del procés?

Estem en un punt molt important, delicat i avançat. Delicat perquè el 9 de novembre farem una votació que l’Estat espanyol no ens autoritza. Quelcom inèdit a qualsevol altre país del món. Votar és dels fets més democràtics que hi ha. Nosaltres hem treballat perquè aquesta votació sigui un èxit, ja que considerem que és el camí més ràpid cap a la independència.

Creu que la gent acudirà en massa votar el 9 de novembre?

Tenint en compte tots els entrebancs que ens estan posant des del govern central el simple fet de poder votar ja serà un èxit i, per tant,  qualsevol índex de participació ja serà bo.

Coneix els barris de la Marina de la Zona Franca?

Conec els barris de la Zona Franca perquè he visitat diverses vegades l’IES La Mercè per fer-hi conferències.

Creu que als nostres barris s’ha produït un augment de l’independentisme?

Si. De fet, s’ha produït a tot arreu. L’independentisme té el seu origen en temes de llengua, cultura o identitat; és una qüestió de justícia social. Hi ha moltes persones que són i se senten espanyoles i tot i així, volen la independència. Volen un futur millor pels seus fills. Totes les persones que se senten maltractades i volen un canvi, estan treballant per la independència.

Quin pes tindran barris castellanoparlants com els de La Marina el 9N?

Ens agradaria que anessin a votar. Estem parlant d’un tema de democràcia, no només d’independència. Des de l’ANC volem que vagi tothom a votar, som independentistes, però abans de tot som demòcrates. Volem que tothom s’expressi.

Entén que alguns ciutadans se sentin inquiets i fins i tot temorosos del que pugui passar el 9N i els dies posteriors?

Entenc que se sentin inquiets. El dia 9 farem un procés democràtic i pacífic. És el nostre segell, és l’única manera que sabem de fer les coses. Entenc la inquietud, ja que se’ns està prohibint i dificultant cada pas, però no farem res dolent, només votar. Per tant, han d’estar absolutament tranquils.

Què li diria a una persona del nostre barri que no vulgui votar el 9 de novembre?

Anar a votar és una forma de contribuir a la democràcia, de poder decidir el seu futur. Que triïn l’opció que vulguin, però que vagin a votar, hem de demostrar que la democràcia està per sobre de tot.

Que ens portaria de bo la independència?

La independència no és un fi, és un mitjà per viure millor.  Si l’obtenim tindrem un estat que defensi els nostres drets i interessos, que en definitiva, se centri a fer feliços als seus ciutadans. Abandonarem un estat centrat en prendre decisions que ens perjudiquen.

Posi’ns algun exemple…

Retiren peatges d’autopistes a tot l’estat menys a Catalunya, anul•len el decret del govern català per combatre la pobresa energètica, tot i ser conscients, que aquí la llum i l’aigua són més cares que a la resta de l’estat, i podríem seguir. No ens deixen utilitzar els nostres recursos per fer el que nosaltres creiem oportú, i això és discriminatori.

Aquest desequilibri, queda plasmat a les estadístiques?

Nosaltres suposem el 16% de la població de l’estat, generem el 20% del PIB i paguem el 24% dels impostos. Això és profundament injust. Nosaltres volem ajudar, però començant per la nostra gent. Totes les persones volen millor educació, salut i serveis socials. Aquí estem patint les retallades com els que més, i per contra, a molts altres punts de l’estat, baixen els impostos. La independència, per tant, beneficiarà a tothom.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.