Els Veïns de La Marina creen xarxes de solidaritat davant el Covid-19

Text i fotografia: Alejandro Flores

Els veïns i veïnes del barri han creat diverses xarxes de voluntariat per ajudar a les persones més vulnerables al contagi del Coronavirus. Un exemple és el grup de Whatsapp que, des de principis d’aquesta setmana, circula a través dels telèfons dels veïns de La Marina per oferir ajuda a les persones més necessitades i, d’aquesta manera, evitar la propagació del virus.

“És molt més fàcil oferir ajuda a través d’un veí o veïna del mateix barri o escala… dona molta més confiança”, explica la Esther Pérez, veïna i integrant del grup de Whatsapp. Amb aquest tipus d’iniciatives, a més de proporcinar ajuda a aquells col·lectius més vulnerables a la transmissió del virus i agreujament de la seva salut, és una oportunitat per teixir barri amb accions solidàries entre els veïns i veïnes de La Marina.

Per entrar al grup de Whatsapp, que rep el nom de ‘covid19 La Marina‘, s’ha de proporcionar el nom, la direcció, el número de telèfon i la disponibilitat per prestar-se a ajudar segons la zona on visqui l’integrant. Per assebentar-se de l’actualitat del Covid-19, cal visitar els llocs web oficials. Us deixem amb alguns exemples a continuació:

Ajuntament de Barcelona i Agència de Salut Pública: https://www.aspb.cat/noticies/preguntes-respostes-covid19

Departament de Salut: http://salutweb.gencat.cat/ca/inici/

Ministerio de Sanidad: https://www.mscbs.gob.es/

Organización Mundial de la Salud: https://www.who.int/es

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.