SCC canvia La manifestació del 12-O a Plaça de Catalunya per un acte el dia 18 al Teatre Poliorama

Sergio Segura (Barcelona)

En un context posterior a les eleccions catalanes del 27-S i la possible formació d’un govern independentista a Catalunya, Societat Civil Catalana no celebrarà el proper 12 d’octubre el Dia de la Hispanitat a Plaça de Catalunya. L’any passat SCC, el Partit Popular i Ciutadans se sumaven a una manifestació per respondre a la multitudinària “V” de la Diada, però només van assistir-hi 38.000 persones (segons la Guàrdia Urbana). Aquest any, el bloc defensor de la unitat d’Espanya renuncia a aquesta concentració el 12-O i SCC ajorna la commemoració al dia 18.

En aquesta ocasió, la celebració tindrà lloc al teatre Poliorama de la Rambla a les 12 del migdia. Hi acudirà el nou president de SCC, Rafael Arenas, i membres de la cultura encara per determinar que donaran suport a l’ideari d’una associació defensora de la unitat d’Espanya.

El líder de C’s, Albert Rivera, explicava aquest dilluns que ningú l’ha convidat a la manifestació del 12-O i que, com a candidat a la Presidència del Govern d’Espanya, participarà als actes institucionals a Madrid. Alhora, ha recordat que la celebració de C’s és el 6 de desembre, dia de la Constitució Espanyola. El PP, per ara, només té intenció de participar als actes institucionals que organitza la Delegació del Govern a Catalunya.

Qui sí celebrarà el Dia de la Hispanitat és Moviment Cívic, entitat contrària a la independència, que ha convocat una marxa pel 12 d’octubre que arrencarà a Passeig de Gràcia amb Carrer Provença a les 11 del matí i finalitzarà el recorregut a Plaça de Catalunya, on s’hi celebrarà un acte a les 12. Per la seva banda, els grups ultres i d’ideologia feixista es concentraran a la zona de Montjuïc, com cada any, per reivindicar la unitat espanyola i “evitar el suïcidi d’Espanya”.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.